0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 4.

Erasmus Week a szegedi Mezőgazdasági Karon, külföldi vendégekkel és Karikó Katalinnal

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Mezőgazdasági Kara első alkalommal rendezte meg Erasmus Week néven azt a rendezvénysorozatot, amely 2024. április 15-től 19-ig, egy héten át látta vendégül külföldi partnereit.

Elsősorban Észak-Afrikából érkeztek vendégek, ezt a Kar Erasmus+ kreditmobilitási projektje tette lehetővé, amelynek keretében Algériából, Tunéziából és marokkói partnerintézményekből, illetve Martinique-ről érkeztek elsősorban oktatók, kutatók, de PhD hallgatók is Hódmezővásárhelyre.

A Wellmann Nemzetközi Tudományos Konferencia az Erasmus Week központi eleme
Fotó: SZTE
„Az Erasmus Week előzménye egy 2019 és 2022 közötti Erasmus+ nemzetközi kreditmobilitási projekt volt, amelyet észak-afrikai partnerekkel, közelebbről marokkói és tunéziai intézményekkel folytatott az SZTE Mezőgazdasági Kara. Bár a 2020-ban kezdődő Covid-járvány megakadályozta a mobilitások zömének a megvalósítását, 2023-ban sikerült elnyerni a projekt folytatását, kibővítve a résztvevő országok körét Algériával és – egy másik témában – Izraellel”

– ismertette dr. Jani Péter, az SZTE Mezőgazdasági Kar Dékáni Hivatalának vezetője, az Erasmus Week főszervezője.

Idén több mint 40 külföldi vendég érkezett az Erasmus hétre. A hallgatók és oktatók olyan országokból is érkeztek, mint Martinique, de többen jöttek Európából és Észak-Afrikából.

XXI. Wellmann Nemzetközi Tudományos Konferencia résztvevői
Fotó: SZTE

Az esemény kiváló alkalom a hálózatépítésre, valamint a jó gyakorlatok átadására. Idén a résztvevő külföldi partnerek ellátogattak a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt-hez ahol a lótenyésztési- és a szarvasmarha-ágazattal, illetve a precíziós szántóföldi növénytermesztéssel ismerkedhettek meg.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: