0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 18.

CLAAS ELIOS, NEXOS: a kicsik között is nagyok

Kellemes szakmai meghívásnak tehettünk eleget, amikor az AXIÁL Kft, Hódmezővásárhelyen bemutatta a CLAAS kompakt kistraktorait.

Az izgalmas hazai eseményen rövid elméleti áttekintést követően az erőgép részletes bemutatására került sor, hiszen az agrárium új generációjának kulcsfontosságú eszközeként az ELIOS sorozat egyesíti a kompakt kialakítást, a megbízható teljesítményt és a sokoldalú funkcionalitást, legyen szó zöldség-, gyümölcs-, vagy szőlőtermesztésről.

Bár megszoktuk, hogy a CLASS inkább a közép- vagy nagykategóriájú erőgépeivel hódít a piacon, Hódmezővásárhelyen végre bemutatkozott két kisebb traktoruk is. Ugyan méretben a megszokottnál kisebbek a gépek, ugyanakkor teljesítményben nem maradnak le nagyobbra nőtt testvéreiktől.

claas elios kistraktor axiál alföldi állattenyésztési és mezőgazda napok
Az ELIOS 300-as gépcsalád 85 lóerős teljesítménytől indul
Fotó: Mizsei Károly

Mint Baranyai Péter, az AXIÁL Kft. szervizmérnöke elmondta,

ezek az eszközök Olaszországban, az Agritalia gyárban készültek, a nyomtávtól függetlenül szinte azonos motorral és sebességváltóval.

Jelentősen kiszélesíti kínálatát a kompakt traktorok szegmensében a CLAAS a bemutatkozó új erőgép-sorozattal. A fejlesztés során első sorban négy szempontot vettek figyelembe: sokoldalúság, teljesítmény, kényelem és megbízhatóság. Bár a megbízhatóság egyenlő súlyt kapott mindegyiknél, addig a teljesítmény, a sokoldalúság és a kényelem változatos formában jelenik meg az egyes sorozatokban.

Harsányi Zsolt axiál alföldi állattenyésztési és mezőgazda napok
Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. ügyvezetője a traktorok mellett a gépkereskedelemről is beszélt
Fotó: Viniczai Sándor
Az ELIOS 300-as gépcsalád 85 lóerős teljesítménytől indul és három típust kínál. Emellett a legnagyobb különbség az ELIOS 200-as modellekhez képest az ötfokozatú váltó, mely TWINSHIFT powershift funkcióval és REVERSHIFT funkcióval is rendelkezik az alapfelszereltség részeként.

Emellett az ELIOS 200-tól eltérően a vezetőfülke padlója sík kivitelű. Az így elérhetővé váló többlet kényelem élvezetesebbé teszi a munkát az ELIOS 300-as sorozattal, legyen szó akár a telephely körüli feladatokról, kaszálókról, szántókról, ültetvényekről vagy erdészeti területekről.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: