0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 25.

Elégedettek a hortenzia árával, még sincsenek lenyűgözve

A tavalyihoz hasonlóan idén is jól indul a holland vágott hortenzia szezonja.

A tavaszi meleg napoknak köszönhetően egyre több szálat tudnak a termelők leszedni, piacra vinni az anyák napja közeledtével, az árakkal pedig eddig is elégedettek.

hortenzia

A Hollandiában megtermelt hortenzia kb. 85%-át a tőzsdén keresztül értékesítik.

A termelők csupán azt nehezményezik, hogy a tőzsdén ugyanazon óra alatt, közvetlenül a Paeonia után hozzák a hortenziát, és szerintük a kereskedőket előtte elkápráztatja a pünkösdi rózsa és már nem annyira intenzíven vásárolnak hortenziát.

Az utóbbi években Hollandiában a magas energiaárak miatt sok hortenziater­mesztő később kezdett fűteni a növényekre, így később tudták csak elkezdeni az értékesítést. Azokban a hónapokban, amikor nincs holland hortenzia a piacon, sokat vesznek Kolumbiából. Ennek minőségét kielégítőnek ítélik az importőrök és előnyként említik, hogy az import külön-külön, szálanként becsomagolva, dobozban érkezik, így a szállítása könnyebb, mintha vödrökben lenne, ahogyan az a helyi termesztésűekre jellemző. Az import virág ára stabil, és mivel repülőn érkezik, a szállítási költsége is kiszámíthatóbb.

Hollandia az Egyesült Királyságba is szállít, azonban azon a piacon nem tud meghatározó lenni a holland termék, mert csak időszakosan, nem az év mind a 12 hónapjában érhető el.
Forrás: Kertészet és Szőlészet/bpnieuws.nl

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magazin ajánló: