0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 25.

100 éves a Nemzetközi Vetőmag Szövetség

Az idei év mérföldkő a Nemzetközi Vetőmag Szövetség (ISF) számára, mivel a globális vetőmagágazat és ennek a mezőgazdasághoz való páratlan hozzájárulásának 100. évfordulóját ünnepli.

vetőmag isf

Az 1924-ben alapított ISF élen jár a fenntartható mezőgazdaságot támogató és az élelmezésbiztonságot világszerte garantáló vetőmag-politikáért folytatott küzdelemben. Az elmúlt évszázad során az ISF a vetőmag-kereskedők kis csoportjából egy befolyásos szervezetté nőtte ki magát, amely több mint 70 ország tagjait tömöríti.

isf 100 évesAz innováció és a minőség iránti elkötelezettsége hozzájárult a vetőmagvizsgálat és a növénynemesítés szigorú szabványainak bevezetéséhez, forradalmasítva ezzel az iparágat, és lehetővé téve a gazdálkodók számára a kiváló minőségű vetőmagokhoz való hozzáférést.

A centenáriumi ünnepségek rávilágítanak a szövetségnek a mezőgazdasági kihívásokkal és eredményekkel teli évszázadon át vezető útjára. Az események között szerepel egy globális konferencia, amelyen a biotechnológia és a fenntartható gazdálkodási gyakorlatok úttörői vesznek részt, valamint egy emlékkiadvány is készül, részletesen bemutatja az ISF mezőgazdaságra gyakorolt hatását.

Az ISF a jövőbe tekintve továbbra is elkötelezett a legmodernebb technológiák felkarolása és a nemzetközi együttműködések előmozdítása mellett. Azzal, hogy az ISF biztosítja, hogy a legjobb, legellenállóbb vetőmagfajták továbbra is eljussanak a gazdákhoz világszerte, az ISF elveti a növekedés és a jólét újabb évszázadának magvait.

Forrás: Seed World