0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 25.

Közép-Európa legjobb Olaszrizlingjeit kóstolhatjuk Balatonfüreden

Május utolsó napján 15.00 és 20:00 óra között Balatonfüreden rendezik meg a GROW Aftert, azaz Európa legjobb Olaszrizlingjeinek sétakóstolóját. Az érdeklődők több mint 50 magyar, horvát, szlovák és szerb pincészet borait kóstolhatják meg.

Az Olaszrizling a borkészítés szinonimája lehet Közép-Európában, a Duna medencéjében, ahol gazdag történelemmel és nagy fejlődési potenciállal rendelkezik. Minden régió, ahol terem – legyen az például Szlavónia, Szerémség vagy épp a Balaton – az Olaszrizling az egyedi stílus és terroir kifejeződése. Közép-Európában ez a fajta szőlő mindenütt jelen van, de talán kevesebb figyelmet kap, mint nagyobb hírnevű világfajta társai. Ugyanakkor évszázadok óta műveljük ezeken a tájakon, nem véletlenül, megbízható és kiemelkedő minőségre képes.

Az Olaszrizling a magyar lélek bora, a Balaton pedig egyedi termőtáj. A legkedveltebb balatoni fajtaborok „rangsorát” magasan az Olaszrizling vezeti .

A GROW du Monde nemzetközi Olaszrizling-borverseny idén májusban a Balatonra költözik, aminek köszönhetően a kísérőrendezvények között ott találjuk a GROW Aftert is. A borverseny után ugyanis több mint 50 közép-európai borászat mutatja be a nagyközönségnek is Olaszrizlingjeit. A Balatonfüred Kongresszusi Központ egyedülálló és nemrég díjazott épületében május 31-én délután várják a borkedvelőket, ezen a programon adják át a borverseny díjait is.

A GROW du Monde egy nemzetközi borverseny, amely az Olaszrizling borokat gyűjti össze egész Közép-Európából. A világ minden tájáról érkezett borbírák (köztük több Master of Wine és Master Sommelier) a legjobb és legautentikusabb borokat keresik, amelyek abból a szőlőfajtából készülnek, amelyben az alapítók és a szervezők régóta és rendületlenül hisznek.

A GROW du Monde 2024-et idén május 29-én rendezik meg Balatonfüreden, a versenyre a házigazda magyar borok mellett cseh, szlovák, osztrák, szlovén, olasz, horvát, szerb és észak-macedón borokat is neveztek.

A zsűrinek nem lesz könnyű dolga, hat kategóriában háromszáznál is több bort kell majd megkóstolniuk, mielőtt kiderül, kik is a nagydíjasok, kik nyerik a legcsillogóbb érmeket.

Május utolsó napján 15.00 és 20:00 óra között Balatonfüreden rendezik meg a GROW Aftert, azaz Európa legjobb Olaszrizlingjeinek sétakóstolóját. Az érdeklődők több mint 50 magyar, horvát, szlovák és szerb pincészet borait kóstolhatják meg.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu