0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 25.

Lehet, hogy három lovasunk indulhat az olimpián?

A már kvótát szerzett dr. Fonyódi Ildikó para-díjlovas és Kaizinger Balázs military lovasaink egyéni kvótái mellett, lehet, hogy még egy lovasunk is részt vehet a 2024-es párizsi olimpián!

Pozitív doppingteszt

Pozitív humán doppingteszt miatt felfüggesztette a FEI a moldovai díjlovas Alisa Glinká „S5 osztályú Diuretikumok és maszkolószerek” szerint. Alisa Glinka pozitív eredményt ért el a 2024-es rijádi világbajnokság döntőjén, ahol Abercrombie (Ampere x Wolkentanz II) nevű lovával versenyzett pár héttel ötödik gyermeke születése után. Nagyon alacsony pontszámot, 62,873%-ot ért el a nagydíjban, ezzel a pontszámmal már nem lovagolhatott a zenéskűrben. Pozitív doppingtesztje miatt 2024. május 22. óta eltiltották.

Pachl Benedek
Pachl Benedek

Még egy moldovai lovasnak van esélye

Glinka egyéni versenyzőként szerzett kvótát Moldova számára, ha nem oldják fel az eltiltását, akkor egy másik lovasnak 2 alkalommal legalább 67%-ot kell lovagolnia nagydíjban (CDI3*/CDI4*/CDI5*/CDI-W/CDIO versenyek jöhetnek szóba),

amit mindkétszer egy L4-es bíró bíró ad, illetve a versenyen bíráló összes bíró átlagként ad. Egyetlen moldovai lovas jöhet szóba: Tatiana Antonenco. A lovas két nagydíjas lovat lovagol, Helsinkit és Double Dutch-ot, de még egyik lovával sem ért el soha  67%-ot nagydíjban. Mivel Helsinki Belga tulajdonban van.

Lehet, hogy a miénk lesz a kvóta?

Itt jön a lényeg! Ha Moldova nem tud lovast indítani, akkor

a helyet Magyarország egyéni versenyzője kapja, aki a tartalék helyen álló Pachl Benedek lehet.

Szurkoljunk együtt Beninek, vele együtt így már három lovasunk (Fonyódi Ildikó para-díjlovaglás, Kaizinger Balázs military) indulhatna az olimpián!

Forrás: Pegazus

Magazin ajánló: