A különleges gyümölcs a beporzást követően körülbelül negyven nap alatt válik szedhetővé. Idén június első dekádjának végén már indulnak az első exportszállítmányok és a szezon folyamatosan tart október végéig, november elejéig.
La Palma szigetén a pitaja termesztéséhez megfelelő, szubtrópusi az éghajlat, nincs szükség termesztőberendezésre. Az ilyen ideális éghajlati körülmények közt a növényeket nem fenyegetik kártevők és kórokozók, így nincs szükség vegyszeres növényvédelemre. Valószínűleg ezt is értékelik a cseh fogyasztók, ezért ugrott meg háromszorosára a rendelt mennyiség az előző évhez képest.
A három éve alapított termelői értékesítő szövetkezet taglétszáma a kezdeti 18-ról már 43-ra nőtt, és további bővülés várható, mivel növekszik a sárkánygyümölcs kereslete és az árak is jók.