0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 21.

Válság a Pöttinger-nél: 200 alkalmazottat kell munkanélküliként regisztrálni

A felső-ausztriai Pöttinger mezőgazdasági technológiát gyártó cég 200 alkalmazottjának munkanélkülire és 450 munkavállalóját fizetés nélküli szabadságra küldi.
Pöttinger
Eladások csökkenése az osztrák mezőgazdasági gépgyártónál.

Miután a Fendt bejelentette a rövidített munkaidőt Bajorországban, mára ismertté vált, hogy a felső-ausztriai mezőgazdasági gépgyártója, a Pöttinger is válságban van. Az Oberösterreichische Nachrichten jelentése szerint az összesen 1200 alkalmazottból 200-nak kell nyáron négy hétre munkanélküliként regisztrálnia magát. A Grieskirchen településen található helyszínek érintettek. Ehhez jön még a 450 alkalmazott szolidaritása – akik egy hét fizetés nélküli szabadságot vesznek ki.

Csökken a kereslet, amire a Pöttinger kapacitásmódosítással reagál

A cég az osztrák médiának kifejtette, a kapacitáskiigazításokra azért volt szükség, mert a kereslet jelentősen visszaesett, és a megrendeléseket később adják le a gazdák. Ez azt jelenti, hogy nincs elég rendelés a nyárra. Az agrártechnológiát gyártó cég azonban hangsúlyozza: „Ősszel ismét teljes lesz a termelés.”

A Pöttinger a csúcs után visszaesésre számít

Ahogy a jelentés kifejti, a Pöttinger az elmúlt három évben mintegy 400-ról 641 millió euróra (253 milliárd Ft-ra) tudta növelni árbevételét. Ám az ügyvezető most kétszámjegyű százalékos csökkenést vár július végére, amikor véget ér a jelenlegi 2023/24-es gazdasági év. A mínusz azonban nem lehet olyan erős, mint a teljes ágazatban tapasztalható (20% körül). A Pöttinger összesen 2166 embert foglalkoztat világszerte.

Forrás: agrarheute