0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 24.

Jóval több mezőgazdasági terméket szállítottak Oroszországba

Az előzetes adatok alapján Vietnam Oroszországba irányuló mezőgazdasági exportforgalmának együttes értéke májusra jócskán meghaladta az előző évit.

A vietnami mezőgazdasági termékek versenyképességét növelte az európai és az orosz piacon a 2015-ben aláírt Vietnam–Eurázsiai Gazdasági Unió Szabadkereskedelmi Megállapodás (VN-EAEU FTA).

vonat

Vietnam legfőbb mezőgazdasági exporttermékei a kávé, a tenger gyümölcsei, a kesudió, a gyümölcsök és zöldségek.

Vámhivatali előzetes statisztika szerint idén május végére az Oroszországba irányuló mezőgazdasági exportforgalom együttes értéke elérte a 331,3 millió amerikai dollárt, ami 49,7%-kal meghaladja az előző évit.  Kesudióból 28 millió (+81,8%), gyümölcsökből és zöldségekből pedig 26,8 millió dollár (+25,2%) értékben szállítottak külföldre.

A vietnami exportőrök és termelők szövetsége (VASEP) a növekedést a jobb szállítási útvonalaknak és szolgáltatásoknak tulajdonítja.

Az orosz közlekedési útvonalak fejlesztésének köszönhetően Vlagyivosztok közvetlenül elérhető Ho Si Minh-városból és Hai Phongból. Emellett a kiépített vasúti hálózat is segíti az oroszországi szállításokat.

kesudió

Forrás: Kertészet és Szőlészet/freshplaza.com

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magazin ajánló: