0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 24.

Összefogott a díszkertészekkel a MATE

Együttműködési megállapodás született a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete (MDSZSZ) között július 8-án, a gödöllői Szent István Campuson.

A közös munkának keretet adó megállapodást Dr. Gyuricza Csaba rektor és Dr. Orlóci László, az MDSZSZ elnöke látták el kézjegyükkel. E dokumentum szerint mindkét szervezet bizalmi partnerként tekint egymásra annak érdekében, hogy a közösen kitűzött célokat megvalósíthassák. Ennek értelmében

közös feladatuknak tekintik a jövőben a magyar díszkertészeti ágazat stratégiájának formálását, innovációs kutatások szervezését, illetve elősegítését, valamint az egyetemi és szakképzések támogatását és korszerűsítését.
Fotó: MATE

Az együttműködési megállapodás aláírásával a felek elkötelezték magukat a díszkertész szakmastratégia közös alakítása és az ehhez szükséges szakmai struktúrák kialakítása mellett, illetve közösen határozzák meg az ágazat időszerű és szükséges kutatási irányait és témáit is. Együttműködnek továbbá különböző közös kutatási projektek létrehozásában, kutatási konzorciumok kialakításában is. Mindemellett mind a MATE, mind az MDSZSZ közös feladatának tekinti a díszkertészeti életpályamodell létrehozását.

Forrás: MATE

Magazin ajánló: