0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 19.

Nemzeti Pálinkakiválóság Program – a gyümölcs esszenciája

A magyar pálinka hagyománya és minősége iránti elkötelezettség ékes bizonyítéka, hogy a Nemzeti Pálinkakiválóság Program idén már tizenegyedik alkalommal került megrendezésre, és töretlen népszerűségnek örvend
pálinka

Új generációs italok

Dr. Nobilis Márton a gálán hangsúlyozta- a Nemzeti Pálinkakiválóság Program már több, mint egy évtizede szolgálja a magyar pálinka hírnevének öregbítését, miközben teret ad az innovációnak és az új generációs italok elismerésének is. Ez a program egyszerre ápolja hagyományainkat és mutat utat a jövőbe. Az idei év ismét bebizonyította, hogy a magyar pálinka és más szeszes italok méltán számíthatnak hazai és nemzetközi figyelemre, valamint elismerésre.

Takács László, a Programszakmai elnöke értékelőjében kiemelte, az elmúlt évekhez képest nőtt az arany- és ezüstérmek aránya, a benevezett 157 tételből alig kettő volt hibás. Visszatekintve szembetűnő a fejlődés, és ez a tendencia várhatóan tovább folytatódik. A kezdetekkor bírált párlatokhoz képes a maiak fényévnyire vannak, s mindez pozitív értelembe érthető.

Idén 9 Pálinkával, Whisky-vel és az Amphora Gin-el nevezett az Agárdi Pálinkafőzde az Agrárminisztérium által szervezett Nemzeti Pálinkakiválóság Program versenyére. Négy pálinkájuk “Top Pálinkakiválóság”, öt pálinkjuk “Pálinkakiválóság” lett. A Whisky és az Amphora Gin pedig aranyérmet kapott, és a versenyen egyben a “Legjobb Gin” minősítését érte el! Az Agárdi Pálinkafőzde lett 2024-ben a Nemzeti Pálinkakiválóság Program versenyének “Legeredményesebb Pálinkafőzdéje”!!!

Forrás: magyarmezogazdasag