Ez továbbra is a magas minőségű, korszerű Pioneer® vetőmagok, innovatív növényvédelmi megoldások és biológiai termékek növekvő választékát kínálja.

A 2025-ös termesztési szezonban a Corteva négy új kukorica- és három új napraforgóhibridet vezet be a Pioneer® vetőmag portfólióba. Ezek a magas minőségű vetőmagok segítenek a gazdáknak abban, hogy az idei szezonban a szélsőséges környezeti feltételek ellenére is megbízható és stabil terméshozamokat érjenek el. A vállalat a vetőmagokat a Corteva Pioneer® vetőmagmárkája számára kifejlesztett LumiGEN™ csávázási technológiai megoldásokkal kínálja, amelyek csökkentik a termesztési kockázatokat és kezdettől fogva elősegítik a növények erőteljes fejlődését.
Az új Dragster® gyomirtó szerrel a gazdák a kukorica fejlődésének korai szakaszában hatékonyan védekezhetnek a magról kelő egyszikű és kétszikű gyomok ellen. A Biloxa® egy másik új, egyedi összetételű, kétszikű kultúrákban használható szelektív egyszikűirtó gyomirtó szer, amely az idei évtől a Viballa™ kétszikű gyomirtó szerrel együtt – Viboxa™ néven – csomagban is elérhető. A BlueN® innovatív természetes mikrobiológiai termék mellett, amely a levegőben lévő nitrogént köti meg és teszi elérhetővé a növények számára, a vállalat Magyarországon négy termékkel bővíti tovább biológiai portfólióját.

A vállalat új termékportfóliójával kapcsolatban Sergii Kharin, a Corteva magyarországi ügyvezető igazgatója hozzátette: „Az innováció kulcsfontosságú a mezőgazdaság előtt álló legnagyobb kihívások megoldásához, amelyeket a mezőgazdasági környezethez igazodó folyamatos technológiai fejlesztésekkel kívánunk kezelni.
Együttműködünk az agrárpiaci szereplőkkel annak érdekében, hogy a vállalat tudományosan megalapozott és a fenntarthatóságnak teljes mértékben megfelelő fejlesztései a magyar gazdák számára is elérhetőek legyenek, így innovációinkkal továbbra is hatékonyan támogathatjuk a magyar mezőgazdaság fejlődését.”
A Corteva továbbra is jelentős forrásokat fektet be a kutatás-fejlesztésbe, hogy olyan innovatív megoldásokat kínáljon, amelyek lehetővé teszik a gazdálkodók számára, hogy növeljék hatékonyságukat és kevesebb erőforrásból, ugyanakkora területen többet termeljenek, hogy elegendő egészséges és tápláló élelmiszert biztosítsanak a világ növekvő népessége számára.