Az Animals című folyóiratban közzétett tanulmányból kiderül, hogy a hagymafeldolgozó ipar mellékterméke, a hagymahéj ígéretes természetes takarmány-adalékanyagnak bizonyul, és a metánkibocsátás csökkentésére is alkalmas. A tanulmány a hagymahéj különböző mennyiségének hatását vizsgálta a tejelő tehenek 2 különböző takarmányában.

A vizsgálatban a hagymahéj különböző mértékű, 2,5%-os (OP2,5), 5%-os (OP5), 7,5%-os (OP7,5) és 10%-os (OP10) bevitelét vizsgálták 2 takarmány in vitro fermentációjára: a magas koncentrátumtartalmú (HC) elnevezésű teljes keverékadag és a magas takarmánytartalmú (HF) elnevezésű kukoricaszilázs.
Ezenkívül értékelték a teljes gáztermelést, a metán (CH4), a szén-dioxid (CO2), az ammónia (NH3) és a kénhidrogén (H2S) koncentrációját, valamint a tápanyagok lebonthatóságát.
