0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. november 7.

Megszereztük a Bamba Pulyka Burger receptjét!

Különleges ajánlattal jelentkezik a Bamba Marha Burger egész novemberben; a Gallio prémium pulykahússal készülő „Hónap ajánlatát”, a Bamba Pulyka Burgert egy exkluzív kóstoláson mutatták be a gasztronómia szerelmeseinek.

Az idén tizedik születésnapját ünneplő Bamba Marha Burger a hazai gasztronómiai szcéna meghatározó szereplője, sőt, többször jelent meg európai és világszintű toplistákon is. A kerek évfordulót idén új arculattal, megújított üzlet-dizájnnal és bővülő étlappal koronázták meg – többféle új burger, ropogós-sajtszószos köret és bizonyos helyeiken habos milkshake-ek gazdagítják a kínálatot. A Bamba népszerűségét annak köszönheti, hogy elkötelezett a friss, gondosan válogatott magyar alapanyagok, a kreatív feltétek és házi szószok, valamint a tökéletes vendégélmény iránt. Szezonális ajánlataival, ikonikus burgerkombinációival és folyamatos innovációjával a Bamba Marha Burger biztos ponttá vált a főváros street food rajongóinak körében.

Az együttműködés fő célja, hogy az egészséges, fenntartható minőségi magyar pulykahús és a kreatív burgerezés hazai zászlóvivője közös újdonsággal örvendeztesse meg a vendégeket, minőségi alapanyagból, frissen, a Bamba Marhától megszokott vendégszeretet jegyében.

Megszereztük a Bamba Pulyka Burger receptjét!

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 4 db burgerzsemle
  • 500 g Gallio pulyka darált hús
  • 140 g brie sajt
  • 8 szelet bacon
  • 8 g őrölt fahéj
  • 120 g római saláta
  • 100 g pirított hagyma
  • 80 g áfonyadzsem
  • 100 g majonéz
  • 30 g darált dióbél
  • 2 g szárított, aprított zsálya
  • Zsályás-diós majonéz

Egy tálban alaposan keverjük össze a majonézt, a diót és a zsályát.

Fahéjjal grillezett bacon

A baconszeleteket helyezzük forró grillre vagy serpenyőbe. Az első oldalát süssük ropogósra. Fordítás után a már megsült oldalát szórjuk meg szeletenként kb. 1 g őrölt fahéjjal, majd süssük készre.

A Bamba Pulyka Burger összeállítása

Pirítsuk meg enyhén a zsömléket, és a bucik alját kenjük meg kb. 25 g zsályás-diós majonézzel. Tegyünk rá egy adag római salátát (kb. 30 g).

A darált húsból formázzunk 4 db pulykahúspogácsát, süssük meg ízlés szerint forró grillen vagy serpenyőben, és helyezzük a ráolvasztott brie sajttal együtt a salátára.

  • Jöhet rá 2 szelet fahéjjal grillezett bacon.
  • Szórjunk a tetejére pirított hagymát (kb. 30 g).
  • Kanalazzuk rá az áfonyadzsemet (kb. 20 g).
  • Fejezzük be a pirított zsemle tetejével.

Cukormentes élvezet: desszertek, amik stabilan tartják a vércukrot – Magyar Mezőgazdaság

Mikrozöldek – Hogyan termesszük okosan? – Magyar Mezőgazdaság

Forrás: magyarmezogazdasag.hu