Az idén tizedik születésnapját ünneplő Bamba Marha Burger a hazai gasztronómiai szcéna meghatározó szereplője, sőt, többször jelent meg európai és világszintű toplistákon is. A kerek évfordulót idén új arculattal, megújított üzlet-dizájnnal és bővülő étlappal koronázták meg – többféle új burger, ropogós-sajtszószos köret és bizonyos helyeiken habos milkshake-ek gazdagítják a kínálatot. A Bamba népszerűségét annak köszönheti, hogy elkötelezett a friss, gondosan válogatott magyar alapanyagok, a kreatív feltétek és házi szószok, valamint a tökéletes vendégélmény iránt. Szezonális ajánlataival, ikonikus burgerkombinációival és folyamatos innovációjával a Bamba Marha Burger biztos ponttá vált a főváros street food rajongóinak körében.
Az együttműködés fő célja, hogy az egészséges, fenntartható minőségi magyar pulykahús és a kreatív burgerezés hazai zászlóvivője közös újdonsággal örvendeztesse meg a vendégeket, minőségi alapanyagból, frissen, a Bamba Marhától megszokott vendégszeretet jegyében.
Megszereztük a Bamba Pulyka Burger receptjét!
Hozzávalók (4 adaghoz)

- 4 db burgerzsemle
- 500 g Gallio pulyka darált hús
- 140 g brie sajt
- 8 szelet bacon
- 8 g őrölt fahéj
- 120 g római saláta
- 100 g pirított hagyma
- 80 g áfonyadzsem
- 100 g majonéz
- 30 g darált dióbél
- 2 g szárított, aprított zsálya
- Zsályás-diós majonéz
Egy tálban alaposan keverjük össze a majonézt, a diót és a zsályát.
Fahéjjal grillezett bacon
A baconszeleteket helyezzük forró grillre vagy serpenyőbe. Az első oldalát süssük ropogósra. Fordítás után a már megsült oldalát szórjuk meg szeletenként kb. 1 g őrölt fahéjjal, majd süssük készre.
A Bamba Pulyka Burger összeállítása
Pirítsuk meg enyhén a zsömléket, és a bucik alját kenjük meg kb. 25 g zsályás-diós majonézzel. Tegyünk rá egy adag római salátát (kb. 30 g).
A darált húsból formázzunk 4 db pulykahúspogácsát, süssük meg ízlés szerint forró grillen vagy serpenyőben, és helyezzük a ráolvasztott brie sajttal együtt a salátára.
- Jöhet rá 2 szelet fahéjjal grillezett bacon.
- Szórjunk a tetejére pirított hagymát (kb. 30 g).
- Kanalazzuk rá az áfonyadzsemet (kb. 20 g).
- Fejezzük be a pirított zsemle tetejével.
Cukormentes élvezet: desszertek, amik stabilan tartják a vércukrot – Magyar Mezőgazdaság
Mikrozöldek – Hogyan termesszük okosan? – Magyar Mezőgazdaság




