0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

A seniorok is a helyit választották

Mézeket, sajtokat, lekvárokat és levendulás termékeket is vásárolhattak azok, akik ellátogattak a Helyi Termék Napra, a Kaposvári Egyetemre. A vásárt ezúttal a Senior Egyetem Programjával kapcsolták össze. Így az idősebb generáció közvetlenül az őstermelőktől vásárolhatott, az előadások során pedig azt is megtudhatták, miért érdemes a helyit választani.

Az őstermelők számára rendkívül fontos, hogy portékáikat el tudják juttatni a vevőkhöz. Erre adott lehetőséget a Helyi Termék Nap, amelyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Kaposvári Egyetemen közösen szervezett. Az esemény különlegességét az adta, hogy ezúttal összekapcsolódott a Senior Egyetem Programjával. Az idősebb generáció számára így lehetőség nyílt vásárlásra, az előadások során pedig elméleti tudást is szerezhettek. Megtudhatták miért is fontos, hogy egészséges és ellenőrzött helyi élelmiszert fogyasszanak.

Az eseményen Dr. Varga József a Gazdaságtudományi Kar tudományos dékánhelyettese köszöntötte a seniorokat, majd Dr. Szigeti Orsolya, a Kaposvári Egyetem intézetigazgatója: „Helyből Neked” – Miért válasszam a helyi élelmiszereket? címmel tartott előadást. Weisz Margit, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatóságának élelmiszeripari referense a Helyi Termék Napról és annak céljairól beszélt. A termelők szemszögéből pedig Perger-Wenszky Lilla, a LillaLulla Bt. vezetője mutatta be a helyi termékek piacának jelenlegi helyzetét és lehetőségeit.

A mintegy 20 helyi és környékbeli termelő szerint az idősebb generáció érdeklődő és nyitott volt a helyi termékek iránt. Rengetegen vásároltak is az őstermelők által kínált áruból.

Forrás: Kaposvári Egyetem