Back to top

Jó hír a gluténmentes termékek fogyasztóinak

Gluténmentes és természetes alapanyagokat tartalmazó snack termékcsaláddal jelent meg a piacon az Aby-termékeket forgalmazó Omega Bázis Kft. A lábatlani társaság ügyvezető igazgatója, Deák Csaba a sajtó munkatársainak elmondta, hogy az új termékeket olasz egyetemi élelmiszerkutatókkal együtt fejlesztették ki.

Fotó: Tóth Zsigmond
A gluténmentes termékek gyártásának érdekében mintegy 1 millió euró értékű beruházást hajtott végre lábatlani telephelyén a cég, melynek során megvásároltak egy legkorszerűbb sütőipari gépsort is.

Ennek a berendezésnek különlegességét az adja, hogy gluténmentes snackek előállítása mellett kőlapon elősütött vékonytésztás tortilla- és pizzalapokat is elő tud állítani.

A cég termékei iránt úgy hazánkban, mint Európa más országaiban dinamikusan növekszik az igény, így ma már a legtöbb magyarországi áruházláncban is leemelhetik a fogyasztók a polcokról az Aby-termékeket. Ma már az Omega Bázis telephelyén kenyeret is gyártanak, de más pékárukkal is jelen vannak a piacon.

A gluténmentes termékek köre folyamatosan bővül, így például a friss tésztához és a kenyérhez való gluténmentes liszt mellett már olyan lisztkülönlegességet is piacra dobtak, melyből otthoni körülmények között is könnyen süthetünk pizzát. Az ilyen különleges pizzalisztkeverékből készült étel éppolyan élvezeti értékkel bír, mint a hagyományos módon előállított.

Az Omega Bázis Kft. 2016 januárjában költözött jelenlegi lábatlani gyártótelepére, s kizárólag gluténmentes alapanyagokat használnak.

Különleges szabadalmaztatott technológiával csíráztatott biomagvakat dolgoznak fel, nagyobb mennyiségben kölest, lent, zabot és kendert, melyeket őrlemények, lisztek és olajok formájában értékesítenek.

Az Omega Bázis nemcsak egészséges, gluténmentes, finom magyar termékeket szeretne továbbra is biztosítani a fogyasztóknak, hanem ügyel arra is, hogy ezek elérhető áron kerüljenek forgalomba.

Forrás: 
Magyar Mezőgazdaság

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Alkalmazott fizika a konyhában

Zöldtea gyöngyök, libamáj parfé galambkocsonyával, meggymagmártás, szardínia, vagy éppen bacon ízű fagylalt. Ilyenekkel találkozhatunk többek között a molekuláris gasztronómia fogásai között. Hazánkban is van olyan étterem, ahol megtalálhatók ezek fogások.

Őstermelők és élelmiszeriparban dolgozók figyelem: számít az Ön véleménye!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) és a Hétfa Kutatóintézettel (HKI) közös felmérésében az őstermelőket kérdezik a járulékfizetési gyakorlatról, az élelmiszer-gazdasági vállalkozások esetében pedig a foglalkoztatási nehézségeit és piacra jutási problémáit igyekeznek feltárni - ehhez kérik az érintettek segítségét.

Kiskertek a világ legélhetőbb városának közepén

Vasi építészek és a szombathelyi urbanisztikai nyári egyetem hallgatói néztek körül a nemrég a világ legélhetőbb városának megválasztott Bécsben. Ezt találták.

Eltűnnek a tájsebek a Hortobágyról

A legnagyobb hazai környezetvédelmi Life-projekt valósul meg a Hortobágyon. A több mint három milliárd forintos természetvédelmi beruházásnak köszönhetően csaknem ötezer hektáron javul a terület vízháztartása.

Az agrárcégek vezetői nem örülnek az autógyárnak

Egyes hajdúsági agrárcégek vezetői nem örülnek a megye leendő autógyárának, mivel hosszú távon tovább ronthatja az amúgy is kedvezőtlen helyzetüket. A hazai fejlesztéspolitikát pedig túlságosan pályázatfüggőnek érzik.

400 millióból korszerűsödik a paprika malom és laboratórium

Több mint 381 millió forintból, ebből mintegy 190 millió forint vissza nem térítendő uniós forrásból korszerűsíti szegedi telephelyén paprika malmát és laboratóriumát a Vidékfejlesztési program támogatásával a Rubin Szegedi Fűszerpaprika Feldolgozó Kft. - közölte a cég az MTI-vel.

A parafa, a fém, vagy a műanyag a nyerő?

A parafából készült dugókat senkinek sem kell bemutatni, ez a legősibb és legelterjedtebb módja a boros palack lezárásának. Egyre gyakoribb a csavarzár a palackokon, de találkozunk műanyag dugóval is.

A legjobbak között a magyar kukoricacsíra-olaj

Great Taste nyertes a magyar Grapoila. A Great Taste a világ leghíresebb és leghitelesebb vakteszten alapuló ételkóstoló versenye. A verseny zsűrijének nagyon ízlett a hidegen sajtolt BIO kukoricacsíra-olaj.

Igyuk ki és dobjuk el

A vízzel vagy üdítővel teli műanyag palackokat magunkkal visszük a napon átmelegedett táskánkban a városba, az autóban hagyjuk a parkolóban. Ha kifogy belőle az innivaló újra töltjük, és ismét magunkkal visszük az útra. Ezeket mind nem szabadna tennünk az eldobható PET, azaz polietilén-tereftalátból készült palackokkal.

A Gyermelyi is árat emel

A kisbefektetők kezében lévő cég termékei közül a liszt drágulhat, a tésztafélékről még tárgyalnak az üzletláncokkal.