Back to top

Jó hír a gluténmentes termékek fogyasztóinak

Gluténmentes és természetes alapanyagokat tartalmazó snack termékcsaláddal jelent meg a piacon az Aby-termékeket forgalmazó Omega Bázis Kft. A lábatlani társaság ügyvezető igazgatója, Deák Csaba a sajtó munkatársainak elmondta, hogy az új termékeket olasz egyetemi élelmiszerkutatókkal együtt fejlesztették ki.

Fotó: Tóth Zsigmond
A gluténmentes termékek gyártásának érdekében mintegy 1 millió euró értékű beruházást hajtott végre lábatlani telephelyén a cég, melynek során megvásároltak egy legkorszerűbb sütőipari gépsort is.

Ennek a berendezésnek különlegességét az adja, hogy gluténmentes snackek előállítása mellett kőlapon elősütött vékonytésztás tortilla- és pizzalapokat is elő tud állítani.

A cég termékei iránt úgy hazánkban, mint Európa más országaiban dinamikusan növekszik az igény, így ma már a legtöbb magyarországi áruházláncban is leemelhetik a fogyasztók a polcokról az Aby-termékeket. Ma már az Omega Bázis telephelyén kenyeret is gyártanak, de más pékárukkal is jelen vannak a piacon.

A gluténmentes termékek köre folyamatosan bővül, így például a friss tésztához és a kenyérhez való gluténmentes liszt mellett már olyan lisztkülönlegességet is piacra dobtak, melyből otthoni körülmények között is könnyen süthetünk pizzát. Az ilyen különleges pizzalisztkeverékből készült étel éppolyan élvezeti értékkel bír, mint a hagyományos módon előállított.

Az Omega Bázis Kft. 2016 januárjában költözött jelenlegi lábatlani gyártótelepére, s kizárólag gluténmentes alapanyagokat használnak.

Különleges szabadalmaztatott technológiával csíráztatott biomagvakat dolgoznak fel, nagyobb mennyiségben kölest, lent, zabot és kendert, melyeket őrlemények, lisztek és olajok formájában értékesítenek.

Az Omega Bázis nemcsak egészséges, gluténmentes, finom magyar termékeket szeretne továbbra is biztosítani a fogyasztóknak, hanem ügyel arra is, hogy ezek elérhető áron kerüljenek forgalomba.

Forrás: 
Magyar Mezőgazdaság

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Indul a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat

Szaktudás, modern technológia és mérethatékonyság – e három tényező határozhatja meg a hazai agrárium fejlődésének jövőbeli irányát és lendületét. A fiatal agrárszakembereket támogató K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat ezért idén az agrárium mérethatékonyságának fokozására fókuszál.

Új korszak nyílik a Borsodi Sörgyár történetében

Negyvenöt éves fennállásának két legnagyobb beruházásba vágott bele idén a Borsodi Sörgyár bőcsi gyárában. A palack- és doboz-töltőgépsor fejlesztésének köszönhetően az üzem kapacitása várhatóan mintegy 700 000 hektoliterrel, éves szinten 2,5 millió hektoliterre bővül, ami lehetővé teszi, hogy Bőcs legyen a Molson Coors vállalat egyik regionális központja.

Édes kis semmiség - a cukor káros, vagy a szokásaink?

A világ fejlett országaiban rengetegen küzdenek elhízottsággal, illetve túlsúllyal. Azoknál az embereknél, akik több édességet fogyasztanak nagyobb valószínűséggel alakul ki kettes típusú cukorbetegség, szívrendellenesség vagy rák…de lehet nem is a cukor a hibás.

Csökkent az élelmiszeripar eladósodottságának mértéke

Az élelmiszer-termelés gazdálkodó szervezeteinek 2016-os pénzügyi helyzetéről adott közre összefoglalót az Agrárgazdasági Kutató Intézet.

Már kapható a fenyőfa ízű chips

„Karácsonyfa ízű” chipset dobott piacra egy brit áruházlánc, ami azért megtévesztő, mert például a karácsonyfadíszek zamatának nyomát se lehet felfedezni benne.

Magyar fejlesztés: új állategészségügyi és takarmányozási rendszer

Új állategészségügyi, szaporodásbiológiai és takarmányozási rendszert fejlesztett ki a komáromi Solum Zrt. és a balatonfüredi Adexgo Kft. 555 millió forintos beruházással - tájékoztatta a komáromi társaság vezérigazgatója az MTI-t.

Közegészségügyi kockázat: korlátoznák az iparilag előállított transzzsírsavakat

Az Európai Bizottság javaslata szerint a transzzsírsavakat korlátozni fogják. A rendelettervezetben foglaltak szerint az iparilag előállított transzzsírok mennyisége nem haladhatja majd meg a 2 grammot 100 g zsiradékban. Amennyiben a rendelettervezetet jóváhagyják, az élelmiszeripari vállalkozásoknak 2021. április 1-ig lesz idejük megfelelni az előírtaknak.

2030-ig a felére csökkentenék az élelmiszer-pazarlás mértékét

„2020-ig 8%-kal szeretnénk csökkenteni a magyar háztartások által termelt élelmiszer-hulladék mennyiségét” – mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az Európai Unió a témával foglalkozó, Food Waste Platform konferenciájának sajtótájékoztatóján. A probléma ugyanakkor általános jellegű: az EU-ban egy évben egy ember mintegy 130 kiló élelmiszer-hulladékot halmoz fel.

Zöldség-gyümölcs logisztikai központ épül

Agrárlogisztikai központ, vásártér és hűtőház alapkövét tették le pénteken Nemesvámoson. Az összességében mintegy 260 millió forint értékű létesítmény várhatóan jövő májusra készül el.

Öt éven belül Magyarország legjobb gazdasága lesz

Öt éven belül Magyarország legjobb, tíz éven belül Európa első öt agrárüzemének egyike szeretne lenni a Mezőhegyesi Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. – jelentette be Lázár János kormánybiztos. A mintegy tízezer hektáron gazdálkodó cég két évvel ezelőtt került vissza állami tulajdonba, a korábbi menedzsmenttől 2 milliárd forintért vásárolta vissza a magyar állam.