Back to top

Borverseny-áttekintő, jelentkezési időpontokkal

Összefoglalót tett közzé a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. azokról a 2019-es borversenyekről, amelyekre közös mintaküldést és ügyintézést szervez. A kora tavasziakra gyorsan kell jelentkezni, a későbbiek közül pedig soknak még nem ismert a pontos időpontja sem, de a lista folyamatosan frissül.

Az ígéret szerint az oldalon folyamatosan közlik majd az időközben meghirdetett időpontokat is.

Egyelőre tizenhárom borverseny legfontosabb adatait (helyszín, időpont, határidők, honlapok), valamint az egyes versenyek nevezési feltételeit és díjait, illetve mintakiszállítási feltételeit tekinthetik át az érdeklődők.

Minden versenynél felsorolták azt is, hogy az előző években milyen eredményeket értek el a benevezett magyar borok.

A Les Citadelles Du Vin helyszíne Bordeaux (Franciaország), időpontja március 16–18. A hivatalos jelentkezési határidő január 15., ennek megfelelően a jelentkezési és nevezési határidő a Borkultúra Kft. irodájában január 9. A mintákat ugyancsak január 9-ig lehet leadni a Borkultúra Kft. irodájában.

A Mundus Vini 2019 Spring tasting a németországi Neustadtban lesz, február 19–24. között. A Borkultúra Kft. irodájában január 10. a jelentkezési és nevezési, illetve mintaleadási határidő.

A Berliner Wein Trophy 2019 a nevének megfelelően Berlinben lesz, időpontja február 21-24. A Borkultúra Kft. irodájában január 11-ig kell jelentkezni és mintákat leadni.

A Vinalies Internationales 2019 versenyt Párizsban rendezik március 1–5. között. A Borkultúra Kft. irodájában január 16-ig fogadják a jelentkezéseket és a mintákat.

A Challenge International du Vin 2019 ugyancsak Franciaországban lesz, Bordeaux-ban, időpontja április 12-13. A Borkultúra Kft. irodájában január 17-ig lehet jelentkezni és leadni a mintákat.

A VinAgora versenyt 2019-ben Budapesten rendezik, április 6–8. között. A hivatalos jelentkezési határidő, és egyben a hivatalos mintaküldési határidő is március 8.

Chardonnay du Monde 2019 verseny a franciaországi Burgundiában lesz március 6–8. között. A jelentkezési és mintaküldési határidő a Borkultúra Kft. irodájában január 18.

Az International Wine & Spirits Competition (IWSC) 2019 versenyt májusban rendezik, helyszíne a nagy-britanniai Surrey. A Borkultúra Kft. irodájában február 15-ig lehet nevezni és a mintákat is eddig fogadják.

Az áprilisban, Brüsszelben rendezendő Monde Selection 2019, a nagy-britanniai West-Sussex grófságban április 1–11. között tartandó International Wine Challenge (IWC) 2019 Tranche 2, valamint a május 7–10-re meghirdetett londoni Decanter World Wine Awards (DWWA) 2019 versenyekre egyelőre még nem írta ki a jelentkezési határidőket a Borkultúra Kft. A Cannes-ban tartandó Le Mondial du Rosé 2019, illetve a csehországi Valticében rendezendő Grand Prix Vinex 2019 esetében pedig még a versenyek dátuma sem ismert.

A folyamatosan frissülő lista, illetve a részletes információk a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. honlapján olvashatók.
Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/Borkultúra Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Az egekbe szökik a borok ára a Brexit után Angliában

A brit érdekképviseletek arra kérik a kormányt – amennyiben nem sikerül megegyezni az Unióval a kilépés feltételeiről – hogy függesszék fel egyoldalúan a borokra kivetett vámokat. Ellenkező esetben árrobbanásra és ellátási gondokra lehet számítani.

Borbemutatási lehetőség Varsóban, OBV-aranyérmeseknek díjmentesen

Felhívást tett közzé a honlapján a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, lengyelországi üzleti borbemutatón ajánl kiállítói lehetőséget az Országos Borverseny díjnyertes termelői számára. Huszonhat borászat jelentkezését várják január 22-ig.

Bormustra a Vajdaságban

Idén a Kárpát-medence különböző tájairól – Magyarországról, Romániából, Horvátországból, Moldvából és egész Szerbia területéről - érkeztek borok a 22. Nemzetközi Vince-napi Borversenyre, 85 borbíra értékelte a 681 bormintát a temerini Ifjúsági Otthonban.

Két fiatal magyar kertépítő a WorldSkills-en

Átadták az Országos Parképítő Tehetséggondozó Tanbázist Budapesten, az Agrárminisztérium Közép-Magyarországi Agrár Szakképző Központ Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnáziumában. Ugyanezen a napon hirdették ki a WordSkills Kazan 2019 Szakmák Világbajnoksága kertépítő szakma nemzeti válogatójának eredményét is.

Készül a magyar csapat a január végi Bocuse d'Orra

Jól halad a magyar csapat felkészülése a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 28-29-i lyoni világdöntőjére, Pohner Ádám séf, Segal Viktor coach és Csillag Richárd commis (segítő) már a finomhangolásokat végzik.

Jótékonysági forraltbor- és kocsonyapiknik lesz Vácrátóton

Kocsonyakülönlegességekkel és többféle ízesítésű forralt borral várják az érdeklődőket szombat délután a Pest megyei Vácrátóton, a rendezvény bevételéből a helyi iskola fejlesztéseit támogatják.

Ahol a Kisalföld és a Bakony összeér

A Bakonyerdő Zrt.-ről elsőként a nevében szereplő hegyvidék, vagy a Balaton-felvidék jut legtöbbek eszébe, de területünk nem csupán e két tájra terjed ki. A hegyvidék lábánál, a Marcal folyó medencéjében fekvő Pápa–Devecseri síkság erdeinek jó részét is mi kezeljük, s e változatos, gyönyörű vidék számos fölfedezni valót tartogat az ide érkezőknek.

Hatputtonyos aszúk előjegyzésre

Hamarosan egy innovatív aszúértékesítési koncepciót vezet be a mádi HOLDVÖLGY, amely teljesen új alapokra helyezi a hat puttonyos aszúk és a borrajongók kapcsolatát.

Szőlőoltványok hazai kézből

Hazánkban mintegy 65 ezer hektár szőlőt tartunk nyilván, ennek 3 százalékos amortizációjával számolva évente legalább kétezer hektár ültetvényt kellene felújítani. Magyarországon az elmúlt években ugyan megugrott az oltványok iránti kereslet, ám nagy kérdés, miért nem hazai szaporítóanyagot vásárolnak a termelők?

A hazai borszőlők sikerei

Amikor egy szőlőfajtát termesztünk, legyen az bor- vagy csemegeszőlő, a legfontosabb, hogy ismerjük termesztési értékmérő tulajdonságait. Ezek határozzák meg ugyanis azt, hogy adott termőhelyen, adott időjárási viszonyok mellett mennyire tudunk sikeresen szőlészkedni.