Back to top

Borverseny-áttekintő, jelentkezési időpontokkal

Összefoglalót tett közzé a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. azokról a 2019-es borversenyekről, amelyekre közös mintaküldést és ügyintézést szervez. A kora tavasziakra gyorsan kell jelentkezni, a későbbiek közül pedig soknak még nem ismert a pontos időpontja sem, de a lista folyamatosan frissül.

Az ígéret szerint az oldalon folyamatosan közlik majd az időközben meghirdetett időpontokat is.

Egyelőre tizenhárom borverseny legfontosabb adatait (helyszín, időpont, határidők, honlapok), valamint az egyes versenyek nevezési feltételeit és díjait, illetve mintakiszállítási feltételeit tekinthetik át az érdeklődők.

Minden versenynél felsorolták azt is, hogy az előző években milyen eredményeket értek el a benevezett magyar borok.

A Les Citadelles Du Vin helyszíne Bordeaux (Franciaország), időpontja március 16–18. A hivatalos jelentkezési határidő január 15., ennek megfelelően a jelentkezési és nevezési határidő a Borkultúra Kft. irodájában január 9. A mintákat ugyancsak január 9-ig lehet leadni a Borkultúra Kft. irodájában.

A Mundus Vini 2019 Spring tasting a németországi Neustadtban lesz, február 19–24. között. A Borkultúra Kft. irodájában január 10. a jelentkezési és nevezési, illetve mintaleadási határidő.

A Berliner Wein Trophy 2019 a nevének megfelelően Berlinben lesz, időpontja február 21-24. A Borkultúra Kft. irodájában január 11-ig kell jelentkezni és mintákat leadni.

A Vinalies Internationales 2019 versenyt Párizsban rendezik március 1–5. között. A Borkultúra Kft. irodájában január 16-ig fogadják a jelentkezéseket és a mintákat.

A Challenge International du Vin 2019 ugyancsak Franciaországban lesz, Bordeaux-ban, időpontja április 12-13. A Borkultúra Kft. irodájában január 17-ig lehet jelentkezni és leadni a mintákat.

A VinAgora versenyt 2019-ben Budapesten rendezik, április 6–8. között. A hivatalos jelentkezési határidő, és egyben a hivatalos mintaküldési határidő is március 8.

Chardonnay du Monde 2019 verseny a franciaországi Burgundiában lesz március 6–8. között. A jelentkezési és mintaküldési határidő a Borkultúra Kft. irodájában január 18.

Az International Wine & Spirits Competition (IWSC) 2019 versenyt májusban rendezik, helyszíne a nagy-britanniai Surrey. A Borkultúra Kft. irodájában február 15-ig lehet nevezni és a mintákat is eddig fogadják.

Az áprilisban, Brüsszelben rendezendő Monde Selection 2019, a nagy-britanniai West-Sussex grófságban április 1–11. között tartandó International Wine Challenge (IWC) 2019 Tranche 2, valamint a május 7–10-re meghirdetett londoni Decanter World Wine Awards (DWWA) 2019 versenyekre egyelőre még nem írta ki a jelentkezési határidőket a Borkultúra Kft. A Cannes-ban tartandó Le Mondial du Rosé 2019, illetve a csehországi Valticében rendezendő Grand Prix Vinex 2019 esetében pedig még a versenyek dátuma sem ismert.

A folyamatosan frissülő lista, illetve a részletes információk a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. honlapján olvashatók.
Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/Borkultúra Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Sikeres magyar szereplés a világ legnagyobb borvásárán

A Magyar Turisztikai Ügynökség jóvoltából Magyarország idei részvétele minden eddiginél sikeresebb volt a bor és szeszesital ágazat legjelentősebb szakvásárán, a 2019. március 17. és 19. között megrendezett 25. ProWein Düsseldorf borvásáron.

Nagy-Somló a bio útra lép - az ÖMKi oktatással segíti az átállást

Magyarország legkisebb történelmi borvidéke márciustól többek között az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet közreműködésével tér át ökológiai művelésre.A folyamat eredményeként Magyarország olyan történelmi borvidékkel gazdagodik, amelyen itthon úttörő módon egységesen ökológiai módon termelnek borszőlőt.

Megdőlt a sörre bor népi bölcsesség

Mindegy milyen sorrendben, ha sokat iszunk, berúgunk, ezt állapították meg egy kísérlet eredményeképpen német és angol tudósok. Ezzel évszázados népi bölcsességet döntöttek meg.

Április végéig lehet nevezni a konyhakertek versenyére

Április végéig csatlakozhatnak a települések Magyarország legszebb konyhakertjei címért kiírt országos vetélkedőhöz.

Tavaszi boros programok Egerben

Eger városa pezsgő kulturális és gasztronómiai helyszín, ahol lépten-nyomon a történelembe botlunk, és persze jócskán akad borélmény is. A tavasz folyamán ehhez az igazán színes és vidám évszakhoz illő gasztroesemények, koncertek, fesztiválok csábítják a túristákat, és az Egri Borműhely tagjai is számos borkóstolóval, pincelátogatással, borvacsorával készülnek az idelátogatóknak.

Összeállt a borválogatás

Huszonegy magyar bort választottak a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) borválogatásába. A magyar termőhelyek jellegzetességeit jól bemutató borcsomagok Magyarország külképviseletein erősítik majd a magyar borról kialakult képet.

Borkészletfelmérés! Március 13. a határidő

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának honlapján megjelent felhívás szerint a már megszokott május 31-i országos borkészletfelmérés mellett készül egy korábbi is, február 28-i fordulónapra vonatkozóan. Március 13-ig kell megadni az adatokat, viszont az adminisztratív feladatok megkönnyítése érdekében 10 hektoliteres pontossággal.

Aranyszínű sárgaság, a szőlő új veszedelme

A Bayer növényvédelmi fórumon Székely Tamás, a NÉBIH Növényegészségügyi Osztályának vezetője, aki a szőlő aranyszínű sárgaságát – Flavescence dorée - vette górcső alá, kis visszatekintéssel kezdte előadását. Mint elmondta, az európában honos kórokozó akkor vált igazán veszélyforrássá, amikor megjelent a vektora, a szőlőkabóca.

Badacsony – New York - Róma

A tavasz első nagy, borvidéki kóstolójára hagyományosan a budapesti New York Palotában kerül sor. 2012-ben mutatkozott be először a Badacsonyi Borvidék, idén március 9-én pedig már nyolcadik alkalommal vettek részt a rendezvényen. Mivel mind a kiállítói, mind a vendéglétszám folyamosan nőtt az elmúlt években, így a New York Palota kávéházából tavaly átköltöztek a jóval nagyobb Róma terembe.

Magyar a világ legdrágább bora

40 ezer dollárt, vagyis több mint 11 millió forintot kérnek egy üveg 2008-as Royal Tokaji Esszenciáért, írja a Fortune. Az újság szerint ezzel a magyar bor a legdrágább az egész világon.