0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. szeptember 11.

Fajélesztő a mustokhoz

A borkészítéssel rövid ideje foglalkozó kertbarátok, kistermelők számára még gyakran gondot jelent, mi is az a fejélesztő, célszerű-e használni, nem rontja-e el a bor ízét.

Fajélesztő elnevezés alatt a borászatban az egy sejtből elszaporított, ismert és kiváló tulajdonságokkal rendelkező borélesztő-tenyészetet értjük. Az átlagos összetételű mustot mind jól erjesztik, gyakorlati tulajdonságaik azonban eltérőek. Ismeretesek alkohol- és cukortűrő (borok áterjesztésére, nagy cukortartalmú mustok erjesztésére), kénessavtűrő (erősebben kénezett, nyálkázott-ülepített mustok kierjesztésére), hideg- és melegtűrő (alacsony, illetve magas hőmérsékleten erjesztő), illetve illat- és zamatanyag-termelő és vörösbor készítésére alkalmas fajélesztők. (…)

Forrás: