Fajélesztő elnevezés alatt a borászatban az egy sejtből elszaporított, ismert és kiváló tulajdonságokkal rendelkező borélesztő-tenyészetet értjük. Az átlagos összetételű mustot mind jól erjesztik, gyakorlati tulajdonságaik azonban eltérőek. Ismeretesek alkohol- és cukortűrő (borok áterjesztésére, nagy cukortartalmú mustok erjesztésére), kénessavtűrő (erősebben kénezett, nyálkázott-ülepített mustok kierjesztésére), hideg- és melegtűrő (alacsony, illetve magas hőmérsékleten erjesztő), illetve illat- és zamatanyag-termelő és vörösbor készítésére alkalmas fajélesztők. (…)
Adatvédelmi áttekintés
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.