0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 14.

Esettanulmány – S&V Autócenter Kft.

Győr-Moson-Sopron megyében, Mosonmagyaróváron található az S&V Autócenter Kft., amelyet tulajdonosa 2007-ben alapított. A vállalkozás gépjárművek javításával foglalkozik belföldi és a szomszédos EU tagországok megrendelői részére. Telephelyükön 25 kü...

A vállalkozás számára fontos a társadalmi szerepvállalás, ezen belül is a helyi sport támogatása: hozzájárultak a Mosonmagyaróvári Atlétikai Club öltözőinek kialakításához és a pálya felújításához. SV Kupa néven rendszeresen atlétikai rendezvényeket szerveznek, amelyen a városban található és a környékbeli iskolák is részt vesznek. Mindezek mellett a jelentősebb városi rendezvényeket is támogatják, mint a Voluta vagy a Szigetköz Ízei fesztivál.

Az S&V Autócenter 2007. május óta a TakarékPont partnere. A vállalkozás ügyvezetője 1998 óta a fiók ügyfele volt. Több alkalommal vett igénybe hiteltermékeket, és az ez idő alatt szerzett tapasztalatai és elégedettsége alapján választotta cége számára is a TakarékPont hálózathoz tartozó takarékszövetkezetet. Vállalati ügyfélként a rugalmas ügyfélkiszolgálást, a családias környezetet és a pénzügyekben való rugalmasságot emelte ki legfőbb előnyként.

A vállalkozás számára a hiteltermék széles körű finanszírozási lehetőséget biztosított, kedvező kamatozással, árfolyamkockázat nélkül. A pénzügyi szolgáltatás igénybe vétele alacsony saját önerőt követelt meg, és a beruházáshoz közvetlenül kapcsolódó tartós forgóeszközök is finanszírozhatók voltak a hitelösszegből. A hitelfelvételhez uniós pályázat is társult, amelyek jelenleg is folyamatban vannak, lezárásuk 2013 végén, illetve 2014-ben esedékes. A beruházás során új munkahelyek jöttek létre, az autócentrum jelenleg 7 fő részére biztosít munkahelyet. A cég a hitel segítségével mind rövid távú, mind hosszú távú céljait képes volt megvalósítani és megtartani. Az elmúlt hat évben a vállalkozás gyorsan tört be a piacra, profitot termelt, és elnyerte a helyi piaci részesedés 15%-át.

Forrás: