A fermentációhoz anaerób mikroorganizmusokra van szükség (pl. Syntrophobacter spp., Eubacteria spp., Archabacteria spp.), amelyek a szerves anyagokat, például a trágyát és a növényi maradványokat képesek kisebb szerves anyagokra lebontani. A bomlási-fermentá-lási folyamat során biogáz és fermentált hígtrágya keletkezik. A fermentációt nagymértékben befolyásolja a folyamat hőmérséklete – ami lehet alacsonyabb, mezofil (30-37 °C), vagy magasabb, termofil (45-55 °C) -, illetve további tényezők, mint a fermentálásban részt vevő szerves anyagok mennyisége (receptúra) és összetétele. A megtermelt biogáz meny-nyiségét nem befolyásolja a hőmérséklet, viszont a lebomlás folyamatát igen. A mezofil fermentáció során a betáplált (input) szerves anyagok több időt, 3-4 hetet töltenek el a tartályokban, mint a termofil fermentáció esetében (pl. 2 hét). (…)
Adatvédelmi áttekintés
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.