0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. szeptember 5.

Lóbab, szójabab

A növényi eredetű élelmiszerek közül gazdasági fontosságukat illetően a gabonafélék után a hüvelyesek állnak a második helyen. a babok, borsók és lencsék jó tárolhatóságuk, valamint lisztként is való használhatóságuk miatt ősidők óta alapvető élelmiszerek. köztük is a legrégebben termesztett két faj a lóbab és a szója. Mindkettő eurázsiai származású, és a korai civilizációk egyik legfontosabb tápnövénye volt.

A lóbab (Vicia faba) Európa ősidők óta fogyasztott alapélelmiszere. Csak Ameri­ka felfedezése után, a közönséges bab, más néven paszuly hódítása óta veszítet­te el a jelentőségét, addig a lencse, a bor­só és a csicseriborsó mellett az Óvilág legfontosabb hüvelyese volt. (…)

 

 

 

Forrás: