A húsos som érése – az egyes fajtáktól, típusoktól és természetesen az évjárattól függően – augusztus közepétől október elejéig tart, hozzávetőleg 6-8 héten keresztül. De a környező országokban van példa július közepétől kezdődő érésre is. Az elhúzódó érés hátránya, hogy kicsi az egyszerre begyűjthető mennyiség. A kutatások egy része éppen ezért az érési időszak rövidítésére, illetve a gazdaságos termesztési feltételek megteremtéséhez javasolt nagyobb termő-felületre irányul. Gyakoriak a több fajta együttes telepítésére vonatkozó kísérletek is, ami kedvezően hat a virágzáskori megtermékenyülésre, a gyümölcsök méretére. (…)
Adatvédelmi áttekintés
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.