0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 20.

Sokszereplős játék

Az Alsótekeresi Faiskola idén is megrendezte hagyományos őszi bemutatóját. Barabits Elemér, a faiskola ügyvezető igazgatója azt vallja, hogy az ültetés eredményessége érdekében elengedhetetlen a fafajok ökológiai tulajdonságainak ismerete. Ennek jegy...

A faültetés sokszereplős „játék”: a tervezéstől, a kivitelezésen, fenntartáson át számos helyen hibázhatunk, ezek megelőzésében szeretnének segíteni tematikus bemutatóikkal. A fafaj kiválasztásakor nemcsak az áru minőségét, hanem az ökológiai igényeit, származását is mérlegelnünk kell, hallottuk Barabits Elemér bevezetőjében. A faiskolában hazánk környezeti viszonyaihoz minél tökéletesebben igazodó fajokat szaporítanak, illetve minden segítséget megadnak az adott helyre megfelelő fajta kiválasztásához.

Kósa Géza a dendrológus, botanikus szemével néz a fajokra. A hazai kertészszakoktatás hiányosságait látva a magától értetődő dolgokat is újra és újra el kell mondani. Sajnálatos, hogy a botanika kikerül az oktatásból, illetve nem megfelelő a társtudományok közötti tudásátadás, jegyezte meg. Fontos, hogy ökológiai szemszögből is megvizsgáljuk a fajokat a jóvátehetetlen, és igen költséges hibák megelőzése érdekében.

Forrás: