0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 4.

Már tíz éve az állatoké a főszerep

X. Jubileumi Kaposvári Állattenyésztési NapokA házigazda Kaposvári Egyetem és a szervező Magyar Mezőgazdaság Kft. idén tizedik alkalommal rendezi meg a Kaposvári Állattenyésztési Napokat. A jubileumra való tekintettel idén négy napon át, szeptember 2...

Az elmúlt esztendőkben folyamatosan fejlődő kiállítás már bizonyította, hogy nemcsak a Dunántúlon, de országosan is meghatározó állattenyésztési rendezvény. A számos szakmai és közönségprogram 200 kiállítót és több mint 30 ezer látogatót vonz a Pannon Lovasakadémia területére. A mintegy 40 hektáros Pannon Lovasakadémia területe ideális helyszín a rendezvény számára. A természetes környezet, a megfelelő infrastrukturális háttér kiváló lehetőséget biztosít a tenyész- és haszonállatok bemutatására, a rendezvényen résztvevő kiállítók kiszolgálására.

Már tíz éve az állatoké a főszerep – X. Jubileumi Kaposvári Állattenyésztési Nap

A kiállításon megjelennek az állattenyésztést kiszolgáló gépeket, eszközöket, berendezéseket, valamint az állattenyésztéssel kapcsolatos háttéripari termékeket, szolgáltatásokat kínáló cégek, valamint a takarmányipart, az állategészségügyet, az élelmiszeripart, valamint az agrárfinanszírozást képviselő vállalkozások is. A Kaposvári Állattenyésztési Napok, mint országosan is meghatározó rendezvény felvonultatja a hazai agrárium legnevesebb agrárcégeit és vezető mezőgazdasági intézményeit. Ezért kiváló lehetőséget teremt a hazai és nemzetközi kereskedelmi kapcsolatok bővítésére és fejlesztésére. Az említett előnyök kapcsán évről évre bővül a hazai és határainkon túlról érkező kiállító cégek száma, mivel a kiállítás üzleti szempontból is sokat jelent számukra.

Már tíz éve az állatoké a főszerep – X. Jubileumi Kaposvári Állattenyésztési Nap

A közel 1000 egyedet felvonultató tenyészállat-kiállításon showbírálatokra, fajtabemutatókra, szarvasmarha és juh-fejési, -nyírási bemutatóra, valamint felvezetők ügyességi versenyére is számíthatnak a látogatók. Ez utóbbi igazi megmérettetés, hiszen ember és állat együttműködéséről szól. Ezek a programok a nagyközönség számára is kuriózumot jelentenek, hiszen láthatják az állatok felkészítését egy-egy versenyre vagy a fejőberendezéseket működés közben de azt is megtudhatják, hogy milyen bírálati szempontok alapján ítéli oda a díjakat a hazai és nemzetközi zsűri. A régió Hungarikumait bemutató területen nem csupán a magyar kultúrát szimbolizáló védjeggyel rendelkező termékekeket, hanem országunkunra jellemző és kiemelkedő nemzeti értéket képviselő tevékenységeket is láthatnak a látogatók.

A Kaposvári Egyetem a Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében minden évben színvonalas szakmai rendezvényeknek, konferenciáknak ad helyet. Immár hagyományosnak számító húsmarha-tenyésztési és juhtenyésztési fórumok szervezői ezúttal az ágazatot érintő kérdésekről közösöen, vidékfejlesztési konferencia keretében értekeznek. A konferencia a jelenleg elérhető vidékfejlesztési lehetőségeket járja körbe, különös hangsúlyt fektetve a kérődző ágazatra. Az állattartás gépesítése című konferenciát is több éve rendezik a szervezők, idén a szálastakarmány-készítés korszerű gépesítését témáját vitatják.

Már tíz éve az állatoké a főszerep – X. Jubileumi Kaposvári Állattenyésztési Nap

A mintegy 1500 négyzetméteres természetes élőhelyet bemutató Vadasparkban a térség vadállományát és a vadgazdálkodás feladatait tekinthetik meg a látogatók. Már VII. alkalommal társrendezvényünk a Vadgazdálkodási és Vadgasztronómiai Napok, amely minden évben valódi színfoltja az eseménynek. Idén interaktív agancsmustrával, sólyomreptetéssel, vadászkutya bemutatóval és játékos vadászképzővel is várják a nagyközönséget. A színpadi programokon a többi között néptáncegyüttesek gondoskodnak a jó hangulatról. A média képviselői az idén is összemérik tudásukat a Vadfőző Bajnokságon, ahol a vadból készült finomságokat a neves szakemberekből álló zsűri bírálja. A magyar ízeket bemutató kis- és középvállalkozások külön blokkban mutatkoznak be. A kóstoltatással egybekötött árubemutatón főleg a somogyi ízek megismertetésén, a zselici tájegység termékeinek népszerűsítésén van a hangsúly. Aki megízlelte és megszerette a termékeket, helyben meg is vásárolhatja azokat. 

Már tíz éve az állatoké a főszerep – X. Jubileumi Kaposvári Állattenyésztési Nap

A Kaposvári Állattenyésztési Napok helyszínén, a Pannon Lovasakadémián található Európa egyik legnagyobb fedett lovardája, így itt az időjárás viszontagságaitól függetlenül tarthatók meg az állatokkal kapcsolatos programok. A mintegy 3000 fő befogadására alkalmas fedett lovardában három napon át tart majd a lovasprogram, amely az elmúlt években mindig teltházas volt. A fedett lovarda az agrár-felsőoktatási intézmények gazdászversenyének is helyszínéül szolgál. A megmérettetésen 3 fős csapatok vesznek részt és mérik össze elméleti, gyakorlati tudásukat, a győztes csapat az aranyvasvilla mellett elviheti a jubileumi vándorkupát is.

Már tíz éve az állatoké a főszerep – X. Jubileumi Kaposvári Állattenyésztési Nap

A kiállítás közönségprogramja az idei évben egy extrém elemmel is bővül, a több mint százéves tradícióval rendelkező, rendkívül látványos STIHL ®TIMBERSPORTS® Series fakitermelő versennyel. Ezúttal hat versenyszámban a csapatok különböző izgalmas feladatokat igyekeznek teljesíteni a legrövidebb idő alatt, a legnagyobb szakértelemmel!

Már tíz éve az állatoké a főszerep – X. Jubileumi Kaposvári Állattenyésztési Nap

A gyerekek nagy örömére idén is lesz Gazdaudvar, ahol krumplit ültethetnek, veteményezhetnek, állatokat etethetnek, kis időre megismerhetik a vidéki életformát. A nyuszisimogató, a póni lovagoltatás, a játszóház és a családi nap is a kicsiknek nyújt élvezetes programokat. A népi iparművészeti termékeket bemutató vásár pedig elmaradhatatlan eleme a kiállításnak.

Már tíz éve az állatoké a főszerep – X. Jubileumi Kaposvári Állattenyésztési NapA szervezők ebben az évben is szeretetettel várják a nagyközönséget a X. Jubileumi Kaposvári Állattenyésztési Napokon.

Találkozzunk szeptember 22-25. között Kaposváron! 

www.kaposvarinapok.hu

MerkenMerken

Forrás: