0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 20.

A gép önmagában csak rideg vas

Jó hangulatú versenyben mérték össze tudásukat a MezőgépÉSZek az AGROmashEXPO harmadik napján. Az országos döntőn hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium „Ötödik sebesség” nevű csapata bizonyul...

A négyfordulós vetélkedősorozat – melyet a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) és az Agro Napló szervezett – döntőjében az ország hat legjobb mezőgépész csapata mérte össze tudását. A pápai, bajai, karcagi, pétervásárai, jánoshalmai, valamint a hajdúböszörményi mezőgazdasági szakképző iskolákból érkező csapatok tagjai mezőgazdasági gépész, gépésztechnikus és gépjavító szakos diákok.

Az AgrárgépShow-n megrendezett döntőben a diákoknak elméleti és gyakorlati kérdésekben is bizonyítaniuk kellett a mezőgazdasági gépészet területén szerzett tudásukat. A vetélkedő a fiatalok kreativitását és szakmai tudását egyaránt próbára tette.

 

Laokoón-csoport a vetélkedőn

 

Az eseményen többek között Román István, a Földművelésügyi Minisztérium agrárszakképzési ügyekért felelős helyettes államtitkára; Dr. Medina Viktor, a MEGFOSZ igazgatója; valamint Bense László, a Szent István Egyetem Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Gépek Tanszék intézeti igazgató helyettese is zsűrizett. 

„A gép önmagában kevés, te is kellesz hozzá”, olvashattuk a rendezvény plakátján. Földművelésügyi Minisztérium kiemelt feladatának tekinti azoknak a rendezvényeknek a támogatását, amelyek a mezőgazdasági szakmákat népszerűsítik a fiatalok körében. A MezőgépÉSZek vetélkedő, illetve a hozzá hasonló események is azt célt szolgálják, hogy a pályaválasztás előtt állók felismerhessék az agráriumban rejlő lehetőségeket, és azt, hogy tanulmányaik befejezésével hosszú távú megélhetést biztosító végzettséget kapnak a kezükbe.

 

A győztes hajdúböszörményi csapat (balról jobbra): Simon Zoltán, Molnár Bence, Szabó István, Basa Dávid, Kovács Krisztián. Középen Molnár Magdolna Ilona igazgató és a diákokat felkészítő tanárok
 

Forrás: