Back to top

Megnyitott a Fruit Logistica

Megkezdődött Berlinben a friss zöldség és gyümölcs kereskedelmével foglalkozó hatalmas világtalálkozó, a Fruit Logistica. Nyolcvan országból több mint háromezer kiállító várja a becslések szerint 75 ezer szakmai látogatót a szakvásár ideje alatt. Az idén – a kiállítás történetében első ízben – európai statisztikai kézikönyvet is összeállítottak az eseményre időzítve.

Az idén a háromezret is meghaladja a kiállítók száma, és a világ több mint nyolcvan országából gyűltek össze a berlini csarnokokban, hogy meglévő és remélt üzletfeleikkel találkozzanak. A pontos látogatói számot nyitáskor még csak becsülni lehet, de a regisztrált szakemberek és az előző évek tapasztalatai alapján 75 ezer szakmai látogatót vártak, ami óriási szám – főleg annak ismeretében, hogy ez a rendezvény valóban nem a nagyközönségnek szól, hétvégi napja nincs is.

Fotó: Messe Berlin
Wilfried Wollbold, a Fruit Logistica globális brandmenedzsere úgy fogalmazott, hogy a kiállítás nemcsak a friss ötletek begyűjtésében, a jól informálttá válásban, és az új üzleti kapcsolatok megtalálásában támogatja a résztvevőket, de kicsit mindig megpróbálkozik a jövőbe látással is. Számos kísérőprogram foglalkozik a friss zöldség-gyümölcs ágazat közép- és hosszú távú jövőjével, ezenkívül ismét elkészítették a szakértők a trendjelentésüket, és az idén – a kiállítás történetében első ízben – európai statisztikai kézikönyvet is összeállítottak az eseményre időzítve.

Mondván, hogy bár valószínűleg nem Európa a világ legdinamikusabb frissáru-piaca, hosszú távon mégis a legfontosabb zöldség-gyümölcsfelvevője marad, érdemes hát minél többet tudni az egyes országok export-import viszonyairól, valamint sajátosságairól és trendjeiről.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Elindult a világkiállítás jegyértékesítése

A világ tekintete szeptemberben Magyarországra összpontosul, ugyanis a vadászok, horgászok és természetszerető emberek számára megnyitja kapuit az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás. Számos egyedülálló program és látnivaló várja az érdeklődőket a HUNGEXPO területén, továbbá Hatvanban, Keszthelyen és Vásárosnaményban, a rendezvény kiemelt helyszínein.

Rovarfogó növények napja a szegedi füvészkertben

Vasárnap rendezik a rovarfogó növények napját a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében, az érdeklődőknek több mint hatvan szárazföldi húsevő fajt és fajtát mutatnak be - tájékoztatta Németh Anikó igazgató az MTI-t.

Együtt a zöld jövőért

Nagyszabású kertészeti kiállítást és konferenciát szervezett a Magyar Díszfaiskolások Egyesülete valamint a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete. A szeptember 7-8-án megtartott esemény a faiskolai ágazat tevékenységének bemutatásával a lehető legszélesebb körű piaci áttekintésre törekedett, hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

Nem nosztalgia, hanem vagyon, amit gondozni kell

Az ötvenéves bábolnai kukoricatermesztés előtt tiszteleg az az agrár- és technikatörténeti bemutató és kiállítás, amelyet a MATE Mezőgazdasági Eszköz és Gépfejlődés-történeti Szakmúzeum szervezett. Az egykori tudásból a mai szakemberek is meríthetnek, hallottuk a standon.

OMÉK már 80. alkalommal

Ötszáznál is több kiállító jelentkezett eddig, de számuk folyamatosan nő. Idén az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum által szervezett OMÉK nem különálló rendezvény lesz, hanem a Vadászati és Természeti Világkiállítás kísérő eseménye. A négynapos seregszemle idején itt lesz az ország legnagyobb termelői piaca, ahol hazai és határon túli gazdák portékáiból válogathatnak a látogatók.

Természetgazdálkodás csak fenntartható vadászattal lehetséges

Nádasdladányban, a Nádasdy-kastélyban tartották szeptember 3-án az Országos Magyar Vadászati Védegylet 140. jubileumi ünnepségét. A kastély építtetője, Nádasdy Ferenc szorgalmazta az OMVV megalapítását, majd ezt követően őt választották meg a szervezet első elnökének. Az emlékülésen Semjén Zsolt a védegylet jelenlegi elnöke a hamarosan megnyíló vadászati világkiállítás fő üzenetét is ismertette.

Jövő kedden nyitja meg kapuit a 38. Macfrut kiállítás Riminiben

A Macfrut, a friss zöldség és gyümölcs szektor nemzetközi szakkiállítása hosszú kihagyás után, szeptember 7-9. között várja a látogatókat Olaszországban, a Rimini Expo Centerben. A 800 kiállító közül minden ötödik érkezik külföldről, hogy együttesen bemutassák az ágazat újdonságait a termesztés, gépesítés, technológia, csomagolás, szállítás és szolgáltatás területén.

Mi ott leszünk, várunk Téged is - Beindul Bábolna

Szeptember 9. és 11. között újra felbőgnek a gépek a 34. Bábolnai Gazdanapokon, a 80. OMÉK társrendezvényén. A programok közül idén sem maradhat ki a gyakorlati gépbemutató, a talajszelvény, a traktor tesztvezetés, a drónbemutató és a Szaktanácsadási Pont.

Díszbaromfitartás - Törpe és óriás cochinok

Balogh Sándor sóstófalvi portája olyan, mint egy kisebb állatkert. Körülbelül száz különféle szárnyast, emellett nyulakat, malacokat tart a legnagyobb szeretetben és szabadságban. Soha még egyetlen állatot sem vágott le. A túlszaporulatot úgy előzi meg, hogy feleteti a tojásokat minnesotai törpemalacaival, Tepertővel, Sonkával és Szalonnával, akikből persze soha nem lesz étel.

Kaliforniai, pannon fehér és német óriás

A nyúltartás sok odafigyelést és törődést igényel. Csak az vágjon bele, aki mindezt vállalja! A Miskolc közeli Ongán élő Mádli János kisebb-nagyobb kihagyásokkal gyermekkora óta foglalkozik nyulakkal. Ahogy mondani szokta: hobbija „eltartja magát”, de nagyon hálás a családjának, mert nélkülük nem tudna megfelelően gondoskodni az állatairól.