A kiskereskedelmi lánc a salzburgi Gusswerk sörfőzdével társult, hogy a felesleges organikus kenyerekből sör készülhessen. Az üzem sörfőző mestere Reinhold Barta elmondta:
„Az Interspar pékség Ausztria legnagyobb kézműves péksége. Ilyen nagy méret esetében elkerülhetetlen, hogy többlet pékárú keletkezzen.
Nagy feladat
Jelenleg a sör Ausztriában a Spar, Eurospar és Interspar üzletekben kapható. Az ital árpa és maláta tartalma részben helyettesíthető különböző organikus pékáruk felhasználásával. Barta hozzátette:
„Igazi kihívás „kenyérsört” főzni, ugyanis a kenyér só tartalma jelentősen hat a sör ízére. A kenyérhéj karamellás jelleget ad az italnak, mely kifejezetten egyedi, karakteres ízében jelenik meg leginkább.”
A sör és a kenyér hasonló alapanyagokból készülnek, már az ősi egyiptomiak is felismerték a „kenyérsörben” rejlő lehetőségeket. A Young&Urban névre keresztelt termékkel a Spar és régi tradíciót gondolt újra, a cég arra számít, hogy 5,5 százalékos alkoholtartalmú ital népszerű lesz a vevők körében.