0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Halászok, horgászok figyelem: a Nébih honlapján érhetőek el a dokumentumok kötelező adattartalma

Tavaly év végén módosult a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvény, valamint a halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló rendelet. A jövőben több dokumentum kötelező adattartalmát – a rendelet mellékletei helyett – a Nébih honlapján érhetik el a horgászok és a halgazdálkodásra jogosultak.
A jogszabályváltozás többek között az állami halászjegy, az állami halászvizsga bizonyítvány, a turista állami horgászjegy, valamint a halász és horgász fogási naplók kötelező adattartalmát érinti.

A 2018. év végével módosult a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény valamint a halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet (Vhr).

Amíg korábban a Vhr. mellékleteiben szerepelt több dokumentum kötelező adattartalma, a jogszabályváltozást követően ezek már nem találhatóak meg a rendeletben.

A halgazdálkodási hatóság honlapján kell a kötelező adattartalmakat közzétenni a következő esetekben:

Állami halászjegy kötelező adattartalma (Vhr. 18. § (2) bekezdés), állami halászvizsga bizonyítvány kötelező adattartalma (Vhr. 18. § (7) bekezdés), állami horgászjegy kötelező adattartalma (Vhr. 19. § (1) bekezdés), állami horgászvizsga követelményrendszere (Vhr. 21. § (8) bekezdés), turista állami horgászjegy adattartalma (Vhr. 23. § (1) bekezdés), állami horgászvizsga bizonyítvány kötelező adattartalma (Vhr. 21. § (9) bekezdés), halász és horgász fogási naplók tartalmi követelményrendszere (Vhr.15. § (1) bekezdés), a halőri eskü szövegének adattartalma (40. § (1) bekezdés), a halőr szolgálati igazolvány és szolgálati jelvény leírása (41. § (5) bekezdés).

A dokumentumok kötelező adattartalmát következő linkre kattintva tudják megtekinteni:

Forrás: Nébih