„A mangalica hús-zsír aránya a hagyományos sertésének a fordítottja: 30 százaléka színhús és 70 százaléka zsír. Mi, magyarok pedig, bár imádunk szalonnát sütni vagy zsíros kenyeret enni, a zsíros húsokat mégsem kedveljük annyira. Eközben világszerte csak a legdrágább, felső kategóriás éttermek veszik fel a mangalicát az étlapra, a spanyolok pedig prémium minőségű sonkának vásárolják fel” – mondta el Veégh Attila, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete egyik projektjének felelőse.
– mondta el lapunknak a Supp.li online élelmiszerpiac ügyvezetője. Balog Zsolt hozzátette: a vásárlók a mangalicát nem csupán az egészséggel és a minőséggel, hanem a háztáji körülményekkel, házi vagy kisüzemi jelleggel is társítják. A Supp.li által kiszolgált éttermek indoklása szerint pedig a minőség az a szempont, amiért a séfek szeretnek dolgozni a mangalicával.
A Supp.li a piactérre különleges élelmiszerek termelői tölthetik fel friss és feldolgozott termékeiket, amelyeket éttermek és séfek megrendelhetnek. A platform fejlesztése mellett a Supp.li ellenőrzi a feltöltött élelmiszerek minőségét és a teljes logisztika lebonyolítását is magára vállalja. A cég jelenleg Közép-Európában lát el éttermeket, hosszú távú célja pedig az éttermi-termelői ellátási lánc megreformálása egész Európában.