Back to top

Már csak néhány napig lehet jelentkezni a gyümölcs-zöldségfeldolgozó képzésekre

A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara óriási sikerként könyveli el a 2019. februárban elindított Gyümölcs-zöldségfeldolgozó szakmérnök/szaktanácsadó/tanfolyam képzéseit, melyeket 2020 februárjától újra meghirdetnek a szektorban dolgozók számára.

A képzés tartalma, jellemzői:

- gyakorlatorientáltság

- az oktatók az iparág elismert szakemberei

- munkatársak az ország legjobban felszerelt képzőhelyén tanulhatnak

- tematika részei:

  • technológia, higiénia, élelmiszerbiztonság és műszaki ismeretek
  • minőségbiztosítás, érzékszervi minősítés, termékfejlesztés
  • gazdasági, marketing és jogi ismeretek
  • élelmiszerjelölés, tápanyagszámítás, gyártmánylap-készítés
  • adalékanyagok, csomagolóanyagok, különleges, innovatív technológiák.
A képzés időtartama: 2 félév (kéthetente pénteken és szombaton)

A képzés díja: 300.000 Ft/félév
Jelentkezési határidő: 2020. január 20.
A képzés indul: 2020. február 14.

Képzési formák:

  • alapképzettségtől függően szakmérnöki vagy szaktanácsadói diploma
  • felsőfokú képzettséggel nem rendelkezők számára gyümölcs-zöldségfeldolgozó tanfolyam

Valamennyi, a képzéssel kapcsolatos részletről és a jelentkezés módjáról tájékozódhat a Szent István Egyetem Gyümölcs-zöldség feldolgozó szakmérnök és szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szakának honlapján.

Képek, videók a jelenlegi képzésekről itt érhetők el, valamint a Gyümölcs-zöldség feldolgozó szakmérnök és szaktanácsadó képzés Facebook oldalán.

Bármilyen kérdés esetén a konzerv@etk.szie.hu címen lehet érdeklődni.

Forrás: 
Szent István Egyetem sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Százszor nagyobb hozam

A Huvster nevű mexikói startup megmutatta, hogy zárt térben a szokásoshoz képest akár százszor nagyobb terméshozamot lehet elérni. Juan Succar és Jorge Lizardi, a Verde Compacto alapítói a városi vertikális mezőgazdaság új globális trendjének követői, Latin-Amerikában úttörők.

Savanyúságban is csak minőséget

A magyar ember szereti és rendszeresen fogyasztja a savanyúságot – mondja Renczésné Vajda Margit. Hinnünk kell neki, hiszen szakember, óriási tapasztalattal rendelkezik: közel négy évtizede dolgozik e területen. Ő volt az, aki „meghonosított” egy hazánkban addig szinte ismeretlen tevékenységet, a kimért savanyúság készítését és értékesítését.

Fortélyok trópusi gyümölcs vásárláshoz

Télen, amikor a mi éghajlatunk nem kényeztet el friss gyümölccsel, népszerűek a trópusi gyümölcsök. Néhány fortély alkalmazásával kiválaszthatjuk a legfinomabbakat.

A fagyasztott halrudacskák is szennyezik a környezetet?

Egy új tanulmány szerint a fagyasztott halrúd előállítása majdnem kétszer annyi üvegházhatású gáz kibocsátást eredményez, mint a halászat önmagában.

Speciális kiadványokkal is segíti a szakmai szereplőket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara speciális, ingyenes szakmai kiadványokkal is segíti a mező- és az erdőgazdálkodással foglalkozókat, valamint az élelmiszeriparban tevékenykedőket.

Mennyi diót együnk a szív és a belek egészségéért?

Már ismert tény, hogy a diófogyasztás jó hatással van a szívünkre. Egy új kutatással fény derült arra, hogy a bél egészséges működésében is szerepe van. A két jótékony hatás között összefüggés lehetséges.

Komposztálható címke

A Label Pro Industries és a Fruit Label Pro által együttesen gyártott Bio-Label vezető szerepet tölt be Dél-Afrikában a komposztálható gyümölcscímkézés területén. Az élelmiszerbiztonsági kritériumoknak is megfelelő címke, amelyet a TÜV Austria „OK Compost” jelöléssel minősített, olyan cellulózból készül, amelynek alapanyaga fenntarthatóan művelt erdőgazdaságokból kerül ki.

ÖMKi, a magyar mezőgazdaság „élő laboratóriuma”

Bővülő csapat és tevékenység, új kutatási területek, fejlődő korábbi projektek és felütésként március elején az öko ágazat számára szervezett konferencia: lendületesen vág neki 2020-nak hazánk egyetlen, kifejezetten fenntartható mezőgazdasággal foglalkozó, tudományos szervezete, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet.

Jól működik a Listeria Megelőzési Rendszer

A közel másfél évvel ezelőtti gyorsfagyasztott élelmiszer-botrány hatására egyes vállalatok és szervezetek kialakították a Listeria Megelőzési Rendszert. A rendszer elsőéves működési tapasztalatai kedvezőek.

Ezért kell gyakran kezet mosni

Elgondolkodott már azon, vajon mennyi baktérium bújik meg a laptop-ján? Vagy azon, mi történik, ha nem mos kezet naponta többször is? Egy kísérlet igazán szemléletes példával mutatja be, mit okozhatnak a kezünkön és az eszközeinken maradt baktériumok.