Back to top

A Moët Hennessy az élő talaj köré szervezi programját a Vinexpón

A Moët Hennessy a 2020. február 10. és 12. között Párizsban rendezendő Vinexpo kiállításon fenntartható kérdésekkel foglalkozó agoraként szervezi meg programját. A három nap során beszélgetéseket, vitákat szerveznek egyebek azzal a céllal, hogy felvázolják a jelenlegi szőlőtermesztési modelleket.

A Moët Hennessy elkötelezett a fenntartható szőlőtermesztés mellett
Fotó: needpix.com
Emellett céljuk, hogy felgyorsítsák az iparágban az ökológiai átmenetet, valamint ötletbörzét rendeznek a fenntartható, környezettudatos jövő kialakítása érdekében. Mindemellett a kiállítás lehetőséget kínál a cég számára, hogy bemutassa elkötelezettségét az élő talaj iránt.

„Szeretnénk megosztani tapasztalatainkat, szemléletünket, valamint szakértői fórumokat szervezni a fenntartható borkészítéshez kapcsolódó kulcsfontosságú témákról a Vinexpón, amely a borkészítő világ összejövetele. Szélesre tárjuk kapunkat a szakma résztvevői előtt, hogy részt vegyenek az egyre inkább fenntartható szőlőtermesztés megteremtésében”

- jelentette ki Philippe Schaus, a Moët Hennessy vezérigazgatója

2050-re cél a fenntartható gazdálkodás
Fotó: pixabay.com

A Moët Hennessy a szakemberek közösségét hívta meg: szőlőskertek igazgatóit, kutatókat, sommelier-ket, nemzetközi intézmények szóvivőit, nem kormányzati szervezeteket és a technológiára és a fenntarthatóságra szakosodott fiatal vállalatokat. Minden panelben ott lesz a Moët Hennessy szakértője és a világ minden táján dolgozó szakemberei. Foglalkoznak majd a talaj és a biológiai sokféleség jelenlegi helyzetével, bemutatják elképzeléseiket és gyakorlati eredményeiket, megosztják a jelenlegi termelési modellekben, az ökológiai átmenet biztosítása érdekében alkalmazott megoldásaikat.

E beszélgetések formája szándékosan nyitott és dinamikus: a harmincperces megbeszéléseket tízperces kérdés-felelet szakaszok követik. A programot kóstolók és mesterkurzusok szakítják meg – mind a Moët Hennessy termékei köré szervezve.

A Vinexpo során a Moët Hennessy bemutatja a cégnek az utóbbi években tett erőfeszítéseit: a környezettudatos gépekre fordított jelenős befektetéseit, az új technológiákat a szőlőtermelőkkel és farmerekkel megismertető képzéseiket, a fenntartható szőlőtermesztési tanúsítványok megszerzéséhez nyújtott támogatásukat, valamint a tudományos és egyetemi ismeretterjesztő projekteknek nyújtott támogatásukat. A Moët Hennessy a jövőre vonatkozó kötelezettségvállalásait is itt jelenti be:

az „Élő talaj” elnevezés alatt a cég célja, világszerte a helyi közösségek összefogása és saját társadalmi felelősségvállalási programjának fejlesztése.

A jövő szereplőit, vagyis az új generáció tagjait hívja a Moët Hennessy ezekre a megbeszélésekre. A Vinexpo utolsó napján a szőlőtermesztés jövőjéről szóló beszélgetést is elsősorban nekik szenteli Philippe Schaus, a Moët Hennessy vezérigazgatója. Ezt a vitát a 2050-re várható, a gasztronómia és borok jövőjéről szóló workshopok követik, amelyeket a Institute for Desirable Futures vezet és amelyeken részt vesz a világhírű mesterszakács, Alain Ducasse is.

Étel és bor elválaszthatatlanok a gasztronómiában
Fotó: pixabay.com

A gasztronómia Franciaországban és világszerte egyre inkább vonzza a fiatal tehetségeket, akiknek a presztízse e téren nem vitatott. Emiatt a Moët Hennessy úgy döntött, hogy összehozza a mesterszakácsokat, a Párizsi Politikai Tanulmányok Intézete és az ugyancsak párizsi Ferrandi kulinárisművészeti és vendéglátó iskola hallgatóit, hogy együtt gondolkodjanak a fenntartható gasztronómia jövőjéről.

Forrás: 
Moët Hennessy sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kinek a húsos, kinek a zsíros: házias ízekkel jövedelmezőbb a vállalkozás

Horváth Zoltán szerint a hozzáadott munka jelenti az igazi értéket, és úgy találta, hogy ez a sertésfeldolgozásra is igaz. Ugyanis amikor különböző termékeket készített a húsból, jövedelmezőbbnek bizonyult a vállalkozás.

Palackozott idő ajándékba

A HOLDVÖLGY fennállása óta konzekvensen, 2006 óta minden évben megalkotja legmagasabb beltartalmi értékű 6 puttonyos aszúborait Culture néven. Az első osztályú mádi történelmi dűlők és az őshonos Furmint szőlőfajta lehetővé teszik, hogy szakszerű szőlészeti munkával Tokaj nagy hagyománya előtt minden évben tisztelegjünk, és így a jövőnek alkossanak.

Magyar borászati bemutatót tartottak Varsóban

Magyar borászati bemutatót tartottak szerdán Varsóban, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) rendezvényén a legutóbbi országos borversenyen díjazott huszonhat pincészet mutatkozott be a lengyel üzleti partnerek előtt.

Szeretnék, ha Lenny Kravitz is megkóstolná a balatoni borokat

Az amerikai rocksztár képviselői mellett, világhírű magyar akrobaták, harcművészek és balett – táncosok is licitálhatnak majd azokra a dedikált borokra, amelyeket Balatonfüreden árvereznek el február 29-én a GasztroPikniken .

Közösségformáló alkotóház

Páhoki Kapo(l)cs Alkotóház – ahol élmény a tanulás! Ez a szlogenje az alsópáhoki alkotóháznak, amit egy önkormányzati fejlesztés keretében a közösség erősítésére és az egész életen át tartó tanulás iránti igények kielégítésére hozott létre a település.

Drága sertéshús, mindenki spanyol barackot vesz - EU-s agrárpiaci helyzetelemzés

Megjelent a COPA-COGECA, az európai gazdák legnagyobb érdekképviseleti szervezetének 2020 februárjára vonatkozó piaci helyzetelemzése a sertéshús-, a zöldség- és gyümölcs-, valamint a borágazatra. A tanulmány fontos elemeit a NAK foglalta össze.

Nagy István: rendet kell tenni a borágazatban

Bortörvény-módosítási javaslaton dolgozik az agrártárca, amellyel bezárnák a most még létező kiskapukat. Naprakészen kell tudni a tőkén lévő szőlő, a must, a készleten lévő folyó és palackozott borok mennyiségét ahhoz, hogy piaci zavar esetén hatékonyan be lehessen avatkozni - mondta Nagy István agrárminiszter a Világgazdaságnak.

Hamburger NASA-módra

A levegő szén-dioxid tartalmából készítenek húspótló élelmiszert. A NASA által felfedezett eljárás kevésbé káros a természeti erőforrásokra, mint az alternatív, növényi alapú húskészítmények előállítása.

Olimpiai aranyat ért a komáromi cukrász újabb fantasztikus alkotása

Aranyérmet ért a komáromi Podmaniczky Krisztina alkotása a négy évente megrendezett IKA Kulináris Olimpián, a németországi Stuttgartban. A fantasztikus alkotásról Facebook-oldalán számolt be a komáromi cukrász.

Borjour Magnum: az év legnagyobb beltéri borkóstolója!

Igazi Kánaán: 220 magyar borászat, több mint 1000 kóstolható bor a Millenárison. Az idei, 11. Borjour Magnum elkényeztette a borbarátokat. Nem csak a széles választék, de a kísérő programok is ínyencségnek számítottak.