0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Akárcsak a rajzfilmkben: együtt kalandoznak a vadon élő állatok

A rajzfilmekben a különböző fajba tartozó, vadon élő állatok gyakran vágnak bele közös kalandokba, amikről azt gondoljuk, hogy csak fikciók. De lehet, mégsem azok? Egy nem rég készült videófelvételen látható, ahogy egy prérifarkas és egy borz együtt barangol az éjszakában.

A videót Twitteren osztotta meg a Peninsula Open Space Trust (POST) nonprofit természetvédő szervezet. A felvételen látható, amint a prérifarkas és a borz egy alagutat használ arra, hogy áthaladjanak egy autóút alatt Kaliforniában – írja a Gizmodo.

A 12 másodperces videón a farkas játékos magatartást tanúsít, mintha csalogatná a bajtársát, hogy siessen, és kövesse őt.

A duó látszólag teljesen komfortosan érzi magát egymás társaságában.

A POST a jelenlegi programjában kamerákat használ annak érdekében, hogy rögzítse az állatok interakcióit a nagy autóutakkal. A csoport szerint ez az első alkalom, hogy ilyen fajta viselkedést tapasztaltak ebben a térségben. Más területeken viszont már találkoztak a prérifarkasok és a borzok „barátságával”. Az Egyesült Államok Hal- és Vadvédelmi Szolgálatának egy 2016-os cikke szerint ismert jelenség, hogy a prérifarkas és a borz közösen is belevág a vadászatba, amelynek köszönhetően sikeresebbek, hatékonyabbak lehetnek. Mindkét faj biztosít ugyanis olyan tulajdonságot a közös „munka” során, ami a másiknál hiányosságnak számít. A prérifarkas gyors a zsákmányelejtésben, a borz pedig a préda után tud ásni, ha az egy föld alatti odúba menekül.

Forrás: gizmodo.com