0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Drónt nyerhet, aki ismeri az okostraktort és a műhúst

Nagy Diák Agrárteszt – mezőgazdálkodj okosan! néven online vetélkedőt indított a DUE Médiahálózat. A háromfordulós nyereményjátékban csak a 14 és 20 év közötti fiatalok vehetnek részt. A Nagy Diák Agrárteszt a Helló Modern Agrárium támogatásával jött létre.

A tesztet bárki kitöltheti a www.agrarteszt.hu oldalon, de a háromfordulós nyereményjátékban csak a 14 és 20 év közötti fiatalok vehetnek részt. A teszt segítségével bemutatják a mezőgazdaságban alkalmazott high-tech eszközöket és azt, hogy legmodernebb technológia segítségével miként érhető el minőségibb termelés és jobb életkörülmények. A szervezők a program segítségével arra is keresik a választ, hogy a jövő generációinak érdekében hogyan biztosíthatunk fenntartható mezőgazdasági termelést a környezet- és természetvédelem jegyében.

A játékban részvevők megtudhatják, mikortól fogunk mesterséges húst enni, mire jó az okostraktor és miért fontos az energiaültetvény.

A verseny első, online fordulója 2020. április 15-ig tart. Az itt legjobb eredményt elért 1000 játékos kap meghívást a 2020. május 21-én –, a 27. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál keretén belül – megrendezendő középdöntőbe, ahonnan a döntőbe jutó legsikeresebb 12 agrártudós között dől el a verseny. A fődíj egy profi drón és egy drónkezelő tanfolyam. A második helyezett 50 000, a harmadik pedig 25 000 forintos műszaki vásárlási utalványt nyerhet.

A Nagy Diák Agrárteszt a Helló Modern Agrárium támogatásával jött létre.

Forrás: Satjóközlemény