0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Hazaérkezett Gyöngyi gőzös

2018-ban kezdődött meg a Mátravasút Gyöngyös-Lajosháza-vonali pályájának és az üzemhez tartozó gördülő állománynak a felújítása, 635 millió forint kormányzati támogatás segítségével. Elsőként a pályaszakasz újult meg, majd ezt követte a járművek korszerűsítése.

Kovács László, az EGERERDŐ Zrt. Vasútüzemének vezetője elmondta, hogy a gördülőállomány felújítása összesen 13 db járművet érintett (1 db gőzmozdony, 3 db MK 48-as dízelmozdony, 5 db BAX zárt kocsi, 3 db nyitott kocsi, 1 db nosztalgia kocsi).

A környékbeli lakosok 2019-ben többször láthatták, hogy a Mátravasút telephelyéről, felújításra váró vasúti járműveket szállítottak el teherautóval, ahová pár hónap után megújulva tértek vissza.

A leghosszadalmasabb felújításon Gyöngyi gőzös esett át. A debreceni mozdonydoktornál pihenő öreg hölgy kazánrendszere, csőrendszere és futóműve is teljesen megújult, így a héten hazatérhetett Gyöngyösre, a vasútbarátok nagy örömére!

Mivel a felújítási munkák terv szerint haladnak, így a projektzáró ünnepséget 2020.03. 19-re tervezi az erdőgazdaság. Az átadót követően nagy szeretettel és környezetbarát szerelvényekkel vár mindenkit az EGERERDŐ Zrt. a Mátravasút járatain.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. közlemény