0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Lefújt kiállítások

A koronavírus-járvány miatt számos országban elhalasztják a nemzetközi látogatóközösséget vonzó tömegrendezvényeket, így számos agrár-, illetve élelmiszeripari témájú kiállítás is elmarad világszerte.

Az Agrármarketing Centrum saját honlapján azokról a lefújt, illetve elhalasztott kiállításokról tett közzé friss információt, amelyekre közösségi standdal készült, és korábban a kiállítás lehetőségét hirdette magyarországi cégek számára. Ezek szerint az eredetileg március 10–13. közötti napokra tervezett Foodex Japan kiállítást nem tartják meg; a szingapúri Food and Hotel Asia időpontját egy évvel eltolták; a március 15–17-re meghirdetett düsseldorfi ProWeint

egyelőre bizonytalan időre elhalasztják

(ahogy a Messe Düsseldorf összes saját rendezésű vásárát is, az alternatív időpontok egyeztetése zajlik); és az aradi GastroPan pékipari, cukrászati és vendéglátóipari kiállításról sem tudni még, hogy mennyi idővel halasztották el.

A február végi milánói MyPlant & Gardent mindössze négy nappal a tervezett kezdés előtt kellett visszamondani a kialakult járványhelyzet miatt, a svájci Thunban pedig már zajlott az Agrimesse nevű kiállítás, amikor kijött a szövetségi tanács rendelete az

ezer főnél több látogatót vonzó rendezvények tiltásáról,

így az utolsó előtti napon be kellett zárni a kapukat.

A február eleji kiállítások, így egyebek között a berlini Fruit Logistica és a nürnbergi Biofach még viszonylag rendezetten lezajlottak, bár ahogy mi is beszámoltunk róla, kínai kiállítók és látogatók nélkül.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu