Back to top

Fájdalommentesen akarnak győzni

Hogyan gondolkodnak az Y és a Z nemzedékek tagjai? Mi motiválja őket? Ezekre a kérdésekre is választ kaptunk a Zsendülés VI. Kertészeti Konferencián.

Baja Sándor visszatérő előadója a Zsendülés konferenciának
Baja Sándor visszatérő előadója a Zsendülés konferenciának
Fotó: Rimóczi Irén
Az Y (1984–1994) és Z (1995–2009) generáció tagjait más szempontok motiválják, mint a szüleiket, nagyszüleiket, mondta Baja Sándor,  a Randstad Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Eleve kevesebb dolog érdekli őket, és azok közül az Y generáció szülötteinél a karrierlehetőségek, a még fiatalabbaknál a sokszínűség és a tolerancia áll az első helyen. Többségük sokkal jobban bízik az üzleti vezetőkben, mint a politikusokban vagy az egyházi vezetőkben, a munkáltatók felelőssége tehát ebből a szempontból is nagy.

A Z generáció tagjai kifejezetten nyitottak a részmunkaidős foglalkoztatásra, hazánkban azonban nem használjuk ki az abban rejlő lehetőségeket, ezzel nagy tartalékokról mondunk le. Az Európai Unióban Bulgária után Magyarországon a legalacsonyabb a részmunkaidő aránya, még Törökország, Szerbia, és Montenegró is megelőz bennünket ezen a téren.

A külső magabiztosság ellenére az újabb generációk sokkal bizonytalanabbak, mint a szüleik. 

Komolyan aggódnak a jövőért, és csak minden harmadik fiatal hiszi azt, hogy az számára kedvező dolgokat tartogat. Megerősítésre van szükségük, ápolni kell a lelküket. Elvárják az átlátható kommunikációt, a folyamatos visszacsatolást, a partnerséget, bizalmat.

A megfigyelések szerint ezek a fiatalok képtelenek a katonás végrehajtásra, mindig tudni akarják, mit miért kell csinálniuk. Rendszeres, rövid, lényegre törő kommunikációval érhetünk el eredményt náluk, nem szabad teleírt oldalakon tájékoztatni őket. Emellett az igazságosságot keresik. Folyamatosan értékelni kell a munkájukat, és meg kell tanulni, hogy hogyan kell eljuttatni hozzájuk a jobbító üzeneteket. Úgy tűnik, hogy a magázódásnak vége, és a mai fiatalok utálják a mikromenedzsmentet, azaz nem szeretik, ha pontról pontra megmondják nekik, hogy mit csináljanak, szeretik önállóan kitalálni a megoldást.

Téves elképzelés, hogy az Y és Z nemzedék tagjainak nem fontos a javadalmazás, hangsúlyozta Baja Sándor.

Egy 8000 fős fölmérés eredménye azt mutatja, hogy elsősorban a megfelelő jövedelmet várják el a munkahelyüktől. Azt követi a pozitív munkahelyi légkör, a rugalmasság (munkaidő, a munkavégzés helye), és csak a negyedik a fontossági sorrendben, hogy a munkájuk érdekes legyen. A Z generáció harmada saját vállalkozást akar, szeretne családi vállalkozásoknál dolgozni és kedveli a startup cégeket.

Fiatalságuk ellenére látszólag könnyen vállalnak vezető pozíciót, és a munkaerőhiány miatt sokaknak gyorsan megadatik ez a lehetőség. Arra azonban számítani kell, hogy mivel már a digitális technológiák világába születtek, gyakran nehezen értik meg munkatársaikat, de még a kortársaikkal is nehezen kommunikálnak. Azt is megfigyelték, hogy konfliktushelyzetekben gyakran erőszakosan viselkednek, kevésbé higgadtak és kitartóak, mint a szüleik, és lehetőleg „fájdalommentesen” akarnak győzni. A munkahelyváltástól is kevésbé ódzkodnak.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Málna és különleges bogyósok

Hagyományos bogyósgyümölcseink mellett megjelennek hazánkban olyan fajok is, amelyek különleges igényeik miatt speciális felkészültséget vagy szerencsés termőhelyet igényelnek, esetleg eddig szinte ismeretlenek voltak.

Fűszernövények: Réspiacból versenypiac

A mintegy nyolcvan éve levélzöldségek és fűszernövények termesztésére és forgalmazására szakosodott Steinki családi vállalkozást immár a negyedik generáció irányítja.

Miniuborka négy hektáron

A Bécs Donaustadt nevű városrészében található Gartenbau Flicker GmbH Ausztria legnagyobb mini­uborka-termesztője, összesen 42 ezer négyzetméter üvegházi felületen szednek miniuborkát, snack­uborkát és egyéb uborkakülönlegességeket.

Akvapóniával kombinált mikrozöldek - különleges magyar kutatás

A Veresi Paradicsom Kft. konzorciumi vezetésével csaknem 1,2 milliárd forint összköltségű kutatás indult különleges kertészeti és akvakultúrás termékek előállítására speciális fényforrások alkalmazásával.

Figyelem! Hamarosan már nem használhatjuk a következő növényvédő szereket

Az uniós növényvédőszer-hatóanyag felülvizsgálatok során számos készítmény engedélyét megvonták. Átmeneti időszak vonatkozik a meglévő készletek forgalmazására, majd a termelőknél a használatára. Június elsejétől számos készítményt nem használhatunk.

A magyar vetőmag-előállítás és termesztés a hazai agrárium csúcsteljesítménye

Hazánk élen jár a vetőmag export tekintetében, és egyike a világ tíz legjelentősebb vetőmag-előállító országának - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Magyar Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és kirgiz partnere közötti együttműködési megállapodás aláírásán, kedden, Martonvásáron.

Tizennyolctól negyvenig – fiatal gazdák ma

A magyar agrárium generációváltásának a sikere volna az alapja annak, hogy hazánk élelmiszerellátása a következő évtizedekben is biztosítva legyen. A nehéz folyamatot számos támogatás és szabályozási eszköz segíti, sőt, ösztönzi.

Bardóczi Sándor az év tájépítésze

Egy alkotó, esetleg alkotópáros vagy alkotócsapat legföljebb ötéves kiemelkedő teljesítményének szakmai elismerése az Év Tájépítésze díj. Aktív, teljesítőképességük csúcsán álló tájépítészek kapják. Nem életműdíj, hanem egy rövidebb időszak rangos szakmai elismerése, a szakmai önbecsülés növelője, nagyobb teljesítményre ösztönző erő, a szakmaközi kapcsolatok építését szolgáló kohézió.

Dísznövény-kereskedelem: Ismerjük a vásárlókat?

Egyre több forrásból lehet beszerezni a különféle növényeket és kertészeti kiegészítőket, kellékeket, ezért a fogyasztók vásárlási gyakorisága sok helyen fokozatosan csökken, de legalábbis kiegyenlítetlen. Mind fontosabb tudni, hogy kik a rendszeres vásárlóink, milyen gyakran és egyáltalán mit vesznek, hiszen annak ismeretében tudunk a leginkább a kedvükben járni.

A szerencsét hozó "lóhere" - kicsit másképp...

Szerencsét hoz ha valaki négylevelű lóherét talál, ám ez nem egyszerű, mert a fehér here (Trifolium repens), latin nevében szereplő "tri" is jelzi, hogy alapból három részből tevődnek össze levelei. Ez a növény jó állati takarmánynak, gyeppótlónak, emellett emberi fogyasztásra is alkalmas. Egy német cég most gyönyörű díszváltozataival rukkolt elő...