0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Az éhező macskákat is segítik Madridban

Sok száz macska került veszélybe a spanyol fővárosban, mivel a bezárt közparkokban élő állatokat a kijárási korlátozások miatt senki sem tudja etetni.

Mivel a madridi parkok több mint egy hete bezártak, a szabadban élő macskák hamarosan éhezni fognak – figyelmeztettek rá állatvédő aktivisták. A problémát a hatóságok igyekeznek megoldani – írja a 444.hu az MTI-re hivatkozva.

Keddtől engedélyezték, hogy hivatalosan jelentkező önkéntes gondozók láthassák el az állatokat vízzel és élelemmel a főváros két legnagyobb parkjában, a Retiro parkban és az I. János Károly parkban, a kijárási tilalom ellenére. A madridi városvezetés engedélyezte, hogy a két nagy park hetente három napon 9 és 10 óra között kinyisson.

A becslések szerint a 125 hektáros Retiro parkban mintegy 300-400 macska él. Ellátásukról a Retiro Macskáinak Baráti Szövetsége elnevezésű csoport tagjai gondoskodnak.

Olaszország után Spanyolországot sújtja leginkább a koronavírus-járvány Európában. Keddre már több mint 35 ezer megerősített COVID-19 esetet és több mint 2300 halálos áldozatot tartottak számon. Március 15. óta a spanyolok csak vészhelyzetben és élelembeszerzés miatt hagyhatják el otthonukat. 

Forrás: 444.hu