0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Friss és feldolgozott zöldségek és gyümölcsök a kórház dolgozóinak

A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács felhívására a magyar zöldség-gyümölcs termelők is hozzájárulnak a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak friss és feldolgozott zöldséggel és gyümölccsel történő ellátásához. Az első felajánlás a kiskőrösi Juice Products Zrt.-től érkezett, a vállalat 100 liter gyümölcslevet ajánlott fel a kórház dolgozói számára.

A hazai termelésű gyümölcsökből készült, egyszerűen kezelhető 3 literes kiszerelésű leveket Ribárszki Zsolt, a Juice Products Zrt. vezérigazgatója és Ribárszki Ákos gyártásért felelős vezető adta át. 

Termelői értékesítő szervezetek (TÉSZ) között meghirdetett felhívásra rövid idő alatt érkeztek további felajánlások, melyek leszállítását már szervezik. A szentesi Délalföldi Kertészek Szövetkezete (DélKerTÉSZ) paprikával és paradicsommal, a kerecsendi Korona Gombaipari Egyesülés friss termesztett gombával, a hódmezővásárhelyi Hódkertész Kft. koktélparadicsommal és kígyóuborkával, a szabadszállási Róna Ker-Tész Kft. pedig leveszöldség csomagokkal járul majd hozzá a kezdeményezéshez. 

A csengeri gyümölcstermelők összefogásában a jövő héten érkezik adomány.

A Szatmári Ízek Kft. 200 darab ajándékcsomagot küld, melyek mindegyike három liter bio almalevet és öt csomag almaszirmot tartalmaz. Az Almarégió Kft. és a Zöld Kert-Tész Szövetkezet pedig friss almát küld a kórházi dolgozóknak. A termelői értékesítő szervezetek további felajánlásokkal a későbbiekben is segíteni kívánnak majd. 

A Dél-pesti Centrumkórházban örömmel fogadták a felajánlott segítséget, mivel az ott dolgozók egészségének megóvása különösen fontos. Az egészséges táplálkozás nagy mértékben hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez és egészség megőrzéséhez.

A FruitVeB továbbra is a várja a hazai zöldség-gyümölcs kertészeti termelők felajánlásait, amivel segíthetik a gyógyítók munkáját!

Forrás: FruitVeB