0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Minden megyében agrárkoordinációs munkacsoportok segítik a gazdálkodókat és az élelmiszeripart

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) minden megyében Megyei Agrárkoordinációs Munkacsoportot hoz létre – a gazdálkodók, az élelmiszer-előállítók és -feldolgozók, valamint az őket kiszolgáló beszállítók, szolgáltatók és a kereskedelem operatív együttműködést támogatandó.

A kamara a tavaszi mezőgazdasági munkák zökkenőmentes megkezdéséhez is segítséget nyújt – folyamatosan egyeztetve az inputanyag- és eszközbeszállítókkal – valamint az esetleges kieső export hazai felhasználását is segíti.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a munkacsoportok révén is segíteni kíván annak biztosításában, hogy közel 400 ezer tagjának az esetlegesen felmerülő problémáira minél gyorsabban megoldások szülessenek mind helyi, mind országos szinten. A munkacsoportok megtárgyalják a kamarai tagságtól beérkező észrevételeket, és azokkal kapcsolatban javaslatokat fogalmaznak meg.

Folyamatosan felmérik az emberi erőforrás, alapanyag, valamint az erő- és munkagépek igényeket és kapacitásokat, arról tájékoztatják a gazdálkodókat.

Közvetítenek, ha esetleg valahol munkaerő-igény vagy többlet keletkezik, amire sürgősen megoldást kell találni. Nyomon követik a piaci folyamatokat, felmérik az esetleges beszerzési és értékesítési problémákat és lehetőségeket, tájékoztatást nyújtanak azok kapcsán az érintetteknek. Egyeztetnek a közfoglalkoztatással kapcsolatban, segítenek közös értékesítési megoldások keresésében, támogatják az esetleges kieső export miatti hazai felhasználást.

A megyei munkacsoportok a NAK megyei igazgatóságain keresztül is elérhetőek.

A kamara a tagjai által felé jelzett megoldandó problémákat folyamatosan jelzi az operatív törzs, a szakminisztérium valamint a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoport felé.

Forrás: NAK sajtóközlemény