Back to top

A kertészek így segítenek. Köszönjük!

Nemcsak a Dél-pesti Centrumkórházba, hanem más egészségügyi intézmény dolgozóinak is szállítanak ingyen friss és felfoldozott zöldséget és gyümölcsöt a kertészek, hogy hozzájáruljanak egészségük megőrzéséhez és megköszönjék fáradságos munkájukat.

A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács március 24-én közzétett felhívására

számos magyar zöldség-gyümölcs termelő és termelői értékesítő szervezet ajánl fel friss és feldolgozott zöldséget és gyümölcsöt a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak.

Az elsőként 1000 liter gyümölcslevet a kórházba szállító kiskőrösi Juice Products Zrt. után a kerecsendi Korona Gombaipari Egyesülés 600 darab 0,5 kilogrammos gombacsomagot, a szentesi DélKerTÉSZ pedig 200, étkezési fehér paprikából, hegyes erős paprikából, fürtös paradicsomból és datolyaszilva paradicsomból álló egységcsomagot juttatott el a Centrumkórház dolgozóinak.

A szabadszállási Róna-Ker TÉSZ 200 darab leveszöldség csomaggal járult hozzá a kezdeményezéshez, amelyet a JANKER-SZOLG. Kft. ingyenesen szállított Budapestre.

A csengeri Szatmári Ízek Kft. 200 csomagjának mindegyikében 3 liter bioalmalé és 5 zacskó almaszirom érkezett a kórházba. Rajtuk keresztül érkezik majd az Almarégió Kft. és a Zöld Kert-tész friss alma felajánlása is.

Leveszöldségek Sazabszállásról
Leveszöldségek Sazabszállásról
A hódmezővásárhelyi Hódkertész Kft. 600 doboz koktélparadicsomot és uborkát, a Cropfood Tész burgonyát, paprikát és leveszöldség csomagot, Balástyáról Becsey Zoltán és ifj. Gombos Pál pedig kígyóuborkát ajánlott fel a kórházban éjt nappallá téve dolgozó orvosoknak, nővéreknek.

Az akcióhoz csatlakoztak a Budapesti Nagybani Piac kereskedői is. friss zöldséget és gyümölcsöt visznek a kórházba.

Bioalmalé és almaszirom van a csomagokban
Bioalmalé és almaszirom van a csomagokban
A kertészek emellett más egészségügyi intézmények dolgozóinak is szállítanak árut, hogy hozzájáruljanak egészségük megőrzéséhez és megköszönjék fáradságos munkájukat. A DélKerTÉSZ a helyi, szentesi kórházba és mentőállomásra szintén hetente visz friss zöldségcsomagokat.

A Hanság-Fertőmenti TÉSZ Győr-Moson-Sopron megye összes kórházának több mint 88 ezer darab almát, a Katolikus Karitász győri szervezetének pedig 44 ezer darab 2 deciliteres gyümölcslevet adott át ingyenesen.

A Fertő-hanság Tész Győr-Moson-Sopron megye kórházaiba visz friss almát
A Fertő-hanság Tész Győr-Moson-Sopron megye kórházaiba visz friss almát

A Nemeskert Kft. és a Trivega Kft. a szegedi mentőállomásra szállított paradicsomot és kígyóuborkát.

A FruitVeB örömmel szervezi a további felajánlások eljuttatását az egészségügyi dolgozókhoz!

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Málna és különleges bogyósok

Hagyományos bogyósgyümölcseink mellett megjelennek hazánkban olyan fajok is, amelyek különleges igényeik miatt speciális felkészültséget vagy szerencsés termőhelyet igényelnek, esetleg eddig szinte ismeretlenek voltak.

Fűszernövények: Réspiacból versenypiac

A mintegy nyolcvan éve levélzöldségek és fűszernövények termesztésére és forgalmazására szakosodott Steinki családi vállalkozást immár a negyedik generáció irányítja.

Miniuborka négy hektáron

A Bécs Donaustadt nevű városrészében található Gartenbau Flicker GmbH Ausztria legnagyobb mini­uborka-termesztője, összesen 42 ezer négyzetméter üvegházi felületen szednek miniuborkát, snack­uborkát és egyéb uborkakülönlegességeket.

Túlsúlyos Európa

Olaszország egyike azoknak az országoknak, amelyek híressé tették az egészséges és könnyű mediterrán étrendet. Egy nemrégiben készült tanulmány azonban kimutatta, hogy az olaszok fele elhízással vagy túlsúllyal küzd. Nem jobb a helyzet a többi mediterrán országban sem.

Az idén végre lesz hazai kajszi- és őszibarack

A legtöbb nyári gyümölcsből valamivel jobb termés várható, mint az elmúlt két évben, és jó hír, hogy a tavalyi és a tavalyelőtti hiány után az idén lesz hazai kajszi- és őszibarack, emellett a meggy, cseresznye, szilva is elegendő lesz - írta a Világgazdaság.

Akvapóniával kombinált mikrozöldek - különleges magyar kutatás

A Veresi Paradicsom Kft. konzorciumi vezetésével csaknem 1,2 milliárd forint összköltségű kutatás indult különleges kertészeti és akvakultúrás termékek előállítására speciális fényforrások alkalmazásával.

Figyelem! Hamarosan már nem használhatjuk a következő növényvédő szereket

Az uniós növényvédőszer-hatóanyag felülvizsgálatok során számos készítmény engedélyét megvonták. Átmeneti időszak vonatkozik a meglévő készletek forgalmazására, majd a termelőknél a használatára. Június elsejétől számos készítményt nem használhatunk.

A magyar vetőmag-előállítás és termesztés a hazai agrárium csúcsteljesítménye

Hazánk élen jár a vetőmag export tekintetében, és egyike a világ tíz legjelentősebb vetőmag-előállító országának - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Magyar Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és kirgiz partnere közötti együttműködési megállapodás aláírásán, kedden, Martonvásáron.

Bardóczi Sándor az év tájépítésze

Egy alkotó, esetleg alkotópáros vagy alkotócsapat legföljebb ötéves kiemelkedő teljesítményének szakmai elismerése az Év Tájépítésze díj. Aktív, teljesítőképességük csúcsán álló tájépítészek kapják. Nem életműdíj, hanem egy rövidebb időszak rangos szakmai elismerése, a szakmai önbecsülés növelője, nagyobb teljesítményre ösztönző erő, a szakmaközi kapcsolatok építését szolgáló kohézió.

Dísznövény-kereskedelem: Ismerjük a vásárlókat?

Egyre több forrásból lehet beszerezni a különféle növényeket és kertészeti kiegészítőket, kellékeket, ezért a fogyasztók vásárlási gyakorisága sok helyen fokozatosan csökken, de legalábbis kiegyenlítetlen. Mind fontosabb tudni, hogy kik a rendszeres vásárlóink, milyen gyakran és egyáltalán mit vesznek, hiszen annak ismeretében tudunk a leginkább a kedvükben járni.