0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

A kertészek így segítenek. Köszönjük!

Nemcsak a Dél-pesti Centrumkórházba, hanem más egészségügyi intézmény dolgozóinak is szállítanak ingyen friss és felfoldozott zöldséget és gyümölcsöt a kertészek, hogy hozzájáruljanak egészségük megőrzéséhez és megköszönjék fáradságos munkájukat.

A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács március 24-én közzétett felhívására

számos magyar zöldség-gyümölcs termelő és termelői értékesítő szervezet ajánl fel friss és feldolgozott zöldséget és gyümölcsöt a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak.

Az elsőként 1000 liter gyümölcslevet a kórházba szállító kiskőrösi Juice Products Zrt. után a kerecsendi Korona Gombaipari Egyesülés 600 darab 0,5 kilogrammos gombacsomagot, a szentesi DélKerTÉSZ pedig 200, étkezési fehér paprikából, hegyes erős paprikából, fürtös paradicsomból és datolyaszilva paradicsomból álló egységcsomagot juttatott el a Centrumkórház dolgozóinak.

A szabadszállási Róna-Ker TÉSZ 200 darab leveszöldség csomaggal járult hozzá a kezdeményezéshez, amelyet a JANKER-SZOLG. Kft. ingyenesen szállított Budapestre.

A csengeri Szatmári Ízek Kft. 200 csomagjának mindegyikében 3 liter bioalmalé és 5 zacskó almaszirom érkezett a kórházba. Rajtuk keresztül érkezik majd az Almarégió Kft. és a Zöld Kert-tész friss alma felajánlása is.

A hódmezővásárhelyi Hódkertész Kft. 600 doboz koktélparadicsomot és uborkát, a Cropfood Tész burgonyát, paprikát és leveszöldség csomagot, Balástyáról Becsey Zoltán és ifj. Gombos Pál pedig kígyóuborkát ajánlott fel a kórházban éjt nappallá téve dolgozó orvosoknak, nővéreknek.

Az akcióhoz csatlakoztak a Budapesti Nagybani Piac kereskedői is. friss zöldséget és gyümölcsöt visznek a kórházba.

A kertészek emellett más egészségügyi intézmények dolgozóinak is szállítanak árut, hogy hozzájáruljanak egészségük megőrzéséhez és megköszönjék fáradságos munkájukat. A DélKerTÉSZ a helyi, szentesi kórházba és mentőállomásra szintén hetente visz friss zöldségcsomagokat.

A Hanság-Fertőmenti TÉSZ Győr-Moson-Sopron megye összes kórházának több mint 88 ezer darab almát, a Katolikus Karitász győri szervezetének pedig 44 ezer darab 2 deciliteres gyümölcslevet adott át ingyenesen.

A Nemeskert Kft. és a Trivega Kft. a szegedi mentőállomásra szállított paradicsomot és kígyóuborkát.

A FruitVeB örömmel szervezi a további felajánlások eljuttatását az egészségügyi dolgozókhoz!

Forrás: magyarmezogazdasag.hu