Back to top

Élelmiszer kiszállítással pótolhatják jövedelmüket a taxisok

A taxisok munkáját is felül írja a koronavírus járvány. A személyfuvarozással foglalkozó Uber, az Egyesült Államokban étel- és gyógyszer kiszállítási lehetőséggel pótolja a sofőrök kieső jövedelmét.

Az San Francisco-i székhelyű amerikai online közlekedési vállalkozás hétfőn bejelentette, hogy a gépjárművezetők számára munkalehetőséget kínál az étel-, élelmiszer és gyógyszer kiszállítás területén végezhető munkakörökben. Ez elsősorban azoknak a járművezetőknek lehet segítség, akik a COVID-19 járvány miatt elveszítették megélhetési forrásukat

Amint azt az Uber bejelentette, hétfőtől kezdve

a cég sofőrjei a vállalat mobil alkalmazásán egy új platformon találhatják meg az üres állások listáját. Jelenleg ez az alkalmazás csak az Egyesült Államokban érhető el, de a vállalat azt ígéri, más országokban is kiépíti ezt a lehetőséget.

A cég  összegyűjti és közzéteszi többek között a McDonald's, a FedEx, a UPS, a Pepsico, a Hertz, a Walgreens, ez utóbbi az amerikai gyógyszertárak hálózata, valamint  és az Egyesült Államok számos élelmiszerboltja által kínált szállítással kapcsolatos munkalehetőséget. Emellett a csoport arra is ösztönzi a járművezetőket, hogy terjesszék ki együttműködésüket az Uber Eats-szel  az ételszállításokra is, tekintve, hogy március közepe óta az éttermekből származó megrendelések száma jelentősen megnőtt.

A koronavírus terjedése fájdalmas hatást gyakorol a személyszállítás területén is, mivel a legtöbb ország mobilitási korlátozásokat vezetett be lakói számára. Az Uber járművezetőinek jövedelme akár 80 százalékkal is csökkenhet, mivel többségüket csak ideiglenes szerződés alapján foglalkoztatják, és nem jogosultak semmiféle szociális juttatásra.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/portalspozywczy.pl

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Meghosszabbítva: június 15-ig még kihasználhatják a 80 ezres idénymunkás-keretet Németországban

Nem használták ki az áprilisra és májusra megállapított összesen 80 ezer fős keretet, így június közepéig még fogadhatnak idénymunkásokat a németországi gazdaságok a tavasszal közzétett feltételek szerint. Kizárólag repülővel érkezhetnek a dolgozók továbbra is.

Görögdinnye bárhol, bármikor

A spanyol Peris cég előrecsomagolt, azonnal fogyasztható görögdinnye-szeletekkel lép piacra belföldön is, miután a termék sikerrel vizsgázott Nagy-Britanniában. Most próbálkoznak a hasonló kiszerelésű sárgadinnye bevezetésével is. Ebben a formában könnyen fogyasztható ez a lédús nyári csemege.

A helyi élelmiszer fogyasztása a világ legnagyobb részén csak távoli álom

A globalizáció az utóbbi évtizedekben forradalmasította az élelmiszer-előállítást és -fogyasztást, a gazdálkodás pedig hatékonyabbá vált. Az étrend változatosabb, és több élelmiszer áll rendelkezésre a világ különböző részein. A világ népességének nagy része viszont importált élelmiszerektől függő országokban él, amelyek a globális élelmiszer-ellátási láncok megszakadásával fokozottan sebezhetők.

Sok vállalkozás visszafogta a termelést

A koronavírus-járvány, a forint-euró árfolyam és a madárinfluenza mellett lassan a csökkenő termelés is kezdi kifejteni hatását a baromfipiacon.

Franciaország: helyi és funkcionális, a járványhelyzet hívószavai

A COVID-19 világjárvány fokozta a helyi termékek iránti keresletet Franciaországban, és pozitív hatást gyakorolhat a funkcionális élelmiszerek piacára – derül ki a Mintel piackutató tanulmányából.

Álljt parancsoltak a mezőgépeken pózoló lájkvadászoknak

Az elmúlt hetekben sorra jelentek meg az egyik népszerű közösségi platformon az olyan videók, melyekben ír fiatalok mutatnak be veszélyes "műsorszámokat" mezőgazdasági gépeken. Az ország gazdaszövetsége közleményben adott hangot felháborodásának.

Gyorsul a birtokkoncentráció Németországban

A német szövetkezeti takarékpénztárak frankfurti székhelyű központi bankja, a DZ Bank tanulmánya szerint a következő 20 évben felgyorsul a birtokkoncentráció a német mezőgazdaságban.

Elérkezett az élelmiszerlánc-felügyeleti díjbevallások beadásának utolsó hete

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az érintettek figyelmét, hogy az élelmiszerlánc-szereplők többségének 2020. május 31-ig kell benyújtania a 2020-as felügyeleti díjbevallását. Mivel idén a jogszabályban előírt határidő munkaszüneti napra esik, a bevallások a következő munkanapon, tehát június 2-án még beadhatóak.

Kampány indult a burgonyatermelők és felhalmozódott készleteik megmentésére Belgiumban

A turizmus koronavírus-járvány okozta leállása, a sütödék ideiglenes bezárása, valamint az export visszaesése miatt felhalmozódott mintegy 750 ezer tonna burgonya és a termelők megmentése érdekében az ország szimbólumának számító sültkrumpli fogyasztását serkentő kampányt indítottak helyi civil szervezetek Belgiumban - közölte a belga sajtó hétfőn.

Elég nagy bajban vannak a kisebb sörfőzdék

Az elmúlt két hónap a kézműves főzdéket is rosszul érintette. A fiatal szektor cégei ugyanis a pénzüket fejlesztésekbe, berendezésekbe forgatták vissza, és most cashflow problémájuk jelentkezett, miután sok vendéglátóhely, söröző nem fizette ki a számlákat.