Back to top

Már a salátakeverékért sem kell kimozdulni

Bár a friss zöldségekre, gyümölcsökre tavasszal különösen szüksége van a szervezetünknek, mivel kevesebbszer mozdulunk ki, ezekből is kevesebbet vásárolunk. Egyre több kertész, és cég vállalja azonban a természetes vitaminbombák házhoz szállítását. Sőt már a kedvenc salátakeverékünket is házhoz kérhetjük, legalábbis a fővárosban és annak vonzáskörzetében.

Az utóbbi hetekben az áruházak és a cég által kiszolgált gyorsétterem-hálózat egységeinek a forgalma is visszaesett, ám a salátakeverékekre továbbra is nagy az igény, nyilatkozta Gazsi Zoltán, az Eisberg Kft. ügyvezetője.

Házhoz érkezik a friss zöldség, gyümölcs, konyhakész saláta
Házhoz érkezik a friss zöldség, gyümölcs, konyhakész saláta
A forgalom átmeneti csökkenése két fő okra vezethető vissza. Egyrészt, a házi karantén miatt ritkult a bevásárlások száma, és a rövidebb lejáratú termékekből nem vásárolnak egyhetes készletet a fogyasztók. Másrészt a hektikus vásárlások miatt az üzletláncok nehezen találják el az optimális készletszintet.

A munkaerőhiány már nem akkora gond, a más területen megszűnt állásokból kiesőkkel pótolni tudták a láncok a korábban hiányzó polcfeltöltőket.

Tény, hogy a márciusi mélypont után április elejétől határozott fellendülés indult el, egyre nagyobb rendelések érkeznek.

A kijárási korlátozások miatt megnövekedett az igény a zöldség-gyümölcs házhozszállításra. A legtöbb kereskedő cég jellemzően csak 3-4 hétre tud kiszállítási időpontot adni. Április 8-tól ezért az Eisberg is elindította házhoz szállítási szolgáltatását egyik megbízható zöldségbeszállítójával és kipróbált logisztikai partnerével közösen.

A friss zöldségek és gyümölcsök, Eisberg késztermékek, öntetek, frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevek, savanyúságok kiszállítását 24 órán belül vállalják Budapest területén, és számos Budapest környéki településen is.

A Vegs & Bags csomagok már húsvétra is sok családhoz érkeztek meg.

További híreket "koronavírus" témakörben, ide kattintva olvashat tematikus oldalunkon.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Rovarok lehetnek a halak megmentői

Szakértők szerint az évszázad közepére nem lesz több hal a tengerekben. Hogy miért? Azt valószínűleg sokan tudják, hogy tányérunkra egyre többször kerül hal, az azonban kevésbé ismert, hogy az óceánokból származó fogás harmadát tápként, hallisztként használják fel.

Holnap tartják az idei Furmint Nagykóstolót

Csaknem nyolcvan kiállító több mint százötven féle, furmintból készült borát kóstolhatja a közönség az idei Furmint Nagykóstolón, amelyet a járványhelyzet miatt nem februárban, hanem csütörtökön tartanak meg Budapesten, a Hagyományok Házában.

Reagált a Bank of England a globális búza- és étolajhiányra

Súlyos ársokkot okozó globális búza- és étolajhiány alakult ki az ukrajnai háború miatt, és az ebből eredő inflációs nyomás nagy része kívül esik a Bank of England monetáris eszköztárának hatókörén - mondta hétfőn a brit jegybank kormányzója.

Kukoricából bankkártya

Az OTP Bank elsők között vezeti be új, növényi alapanyagú bankkártyáját a privát banki ügyfelei számára Magyarországon. Az új kártya gyártása lényegesen környezetbarátabb, mint a hagyományos műanyagból készült kártyáké, tartóssága viszont semmiben nem különbözik ezektől.

Bevetésen a mezőőrök

Ősszel az Agrárminisztérium megújította a mezőőrök és a hegyőrök szolgálati viszonyának szabályozását, ennek következtében mintegy 430 mezei őrszolgálat számára vált átláthatóbbá a jogszabályi környezet. Országszerte nagyon vegyes a kép, sok helyen egyáltalán nincs mezei őrszolgálat, máshol alig működik, és vannak nagyon jó példák is. A városokban és a falvakban szolgálatot teljesítő mezőőrök feladatai között nagyok a különbségek.

Pizza helyett pirog. A római iskolák ukrán menüt vezetnek be a menzákon

A római állami iskolákban ukrán ételeket is felszolgálnak. Ezzel részben a háború elől menekülő gyerekek beilleszkedését könnyítik meg, másrészt az olasz fiatalok megismerkedhetnek a számukra ismeretlen ukrán konyhával.

Három szénhidrát, amit senkinek sem szabadna mérték nélkül fogyasztani

A gyulladás számtalan súlyos egészségügyi problémát okozhat, különösen, ha krónikussá válik. Nem csak fájdalmat okoz, hanem hatással lehet az általános egészségre, szív- és cukorbetegséghez, valamint rákos megbetegedéshez is vezethet. Ezenkívül káros hatással lehet a fogyási céljainkra is, ugyanis a gyulladás az anyagcsere lelassulását okozhatja, mondja Lisa Richards, táplálkozási szakértő.

Több tonnányi búza vesztegel az indiai kikötőkben

Több mint 1,8 millió tonna búza ragadt be az indiai kikötőkben, miután a kormány megtiltotta a gabonafajta exportját. A döntésre emelkedett a búzajegyzés az Egyesült Államokban és Európában egyaránt.

Tovább nő a grill termékek piaca

A grillkolbászok piaca átlépte a 4,5 milliárd forintos forgalmat a tavaly márciustól ez év februárjáig tartó időszakban, ami 7 százalékos értékbeli növekedés az egy évvel korábbihoz képest - írta a Világgazdaság kedden a Nielsen adatai alapján.

Budapesten is pénztár nélküli üzlet nyílt

A Kende Gastro Zrt. bemutatta Magyarország első mesterséges intelligenciát alkalmazó, automatizált konténerüzletét; a cég az alkalmazott technológia kizárólagos európai forgalmazója, és a szomszédos országokban is tervezi a terjeszkedést - mondta Kende Gábor, a Zrt. alapítója, gazdasági igazgató az MTI-nek.