0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Már a salátakeverékért sem kell kimozdulni

Bár a friss zöldségekre, gyümölcsökre tavasszal különösen szüksége van a szervezetünknek, mivel kevesebbszer mozdulunk ki, ezekből is kevesebbet vásárolunk. Egyre több kertész, és cég vállalja azonban a természetes vitaminbombák házhoz szállítását. Sőt már a kedvenc salátakeverékünket is házhoz kérhetjük, legalábbis a fővárosban és annak vonzáskörzetében.

Az utóbbi hetekben az áruházak és a cég által kiszolgált gyorsétterem-hálózat egységeinek a forgalma is visszaesett, ám a salátakeverékekre továbbra is nagy az igény, nyilatkozta Gazsi Zoltán, az Eisberg Kft. ügyvezetője.

A forgalom átmeneti csökkenése két fő okra vezethető vissza. Egyrészt, a házi karantén miatt ritkult a bevásárlások száma, és a rövidebb lejáratú termékekből nem vásárolnak egyhetes készletet a fogyasztók. Másrészt a hektikus vásárlások miatt az üzletláncok nehezen találják el az optimális készletszintet.

A munkaerőhiány már nem akkora gond, a más területen megszűnt állásokból kiesőkkel pótolni tudták a láncok a korábban hiányzó polcfeltöltőket.

Tény, hogy a márciusi mélypont után április elejétől határozott fellendülés indult el, egyre nagyobb rendelések érkeznek.

A kijárási korlátozások miatt megnövekedett az igény a zöldség-gyümölcs házhozszállításra. A legtöbb kereskedő cég jellemzően csak 3-4 hétre tud kiszállítási időpontot adni. Április 8-tól ezért az Eisberg is elindította házhoz szállítási szolgáltatását egyik megbízható zöldségbeszállítójával és kipróbált logisztikai partnerével közösen.

A friss zöldségek és gyümölcsök, Eisberg késztermékek, öntetek, frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevek, savanyúságok kiszállítását 24 órán belül vállalják Budapest területén, és számos Budapest környéki településen is.

A Vegs & Bags csomagok már húsvétra is sok családhoz érkeztek meg.

További híreket „koronavírus” témakörben, ide kattintva olvashat tematikus oldalunkon.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu