0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Fontos információk az idei agrárcenzusról

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) teljes körű mezőgazdasági összeírást hajt végre „Agrárcenzus, 2020” elnevezéssel. A veszélyhelyzetre tekintettel a hivatal az összeírásait találkozásmentes csatornákra vezeti át.

A KSH az új típusú koronavírus-járvány és az ehhez kapcsolódó kormányzati intézkedések figyelembevételével az idei agrárcenzus online kitöltés idejét június 1. és június 30., az adatfelvétel összeírási feladatait október 1. és december 15. közötti időszakokra halasztotta – írja a nak.hu a KSH-ra hivatkozva.

A gazdasági szervezeteknek, a KSH részére nyújtott többi adatszolgáltatásukhoz hasonlóan, a KSH Elektra rendszerében kell a kérdőívet kitölteni 2020. június 1. és június 30. között.

A kiemelt egyéni gazdaságok a részükre megküldött tájékoztatólevél alapján kizárólag webes felületen történő önálló kitöltéssel szolgáltatnak adatot, szintén június 1-30. közötti időszakban.

A nem kiemelt egyéni gazdálkodóknak is van lehetőségük 2020. június 1. és 30. között az adatok elektronikus felvitelére, amelyhez kérhetik a falugazdászok telefonos segítségét. Akik élnek ezzel a lehetőséggel, azokat az összeírók már nem keresik fel 2020. október 1. és december 15. között. Az őszi időszakban az összeírók a gazdálkodók felkeresésével, kikérdezéses módszerrel, tableten végzik majd a kérdőív kitöltését.

További híreket „koronavírus” témakörben, ide kattintva olvashat tematikus oldalunkon.

Forrás: nak.hu