0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Új traktor-összeszerelő üzem Rosztovban

Az RSM traktorokat – a Versatile orosz változatát – egy ideje már Rosztovban szerelik össze, a Rostselmash üzemeiben. Az alkatrészek nagy részét az USA-ból és a Rostselmash kanadai, winnipegi Versatile traktorgyárából szállítják a Don melletti Rosztovba.

Az eredetileg gabonakombájnokat gyártó rosztovi gyárban eddig több helyszínen szerelték össze az RSM traktorokat, elsősorban az orosz piacra. A nemrég átadott, 42 ezer négyzetméteres összeszerelő üzemben műszakonként 10–15 traktor készül. Egy részük a 400–620 LE-s, csuklós kormányzású Versatile traktorok orosz RSM változata, azonkívül klasszikus felépítésű, 250 és 400 LE közötti motorteljesítményű, szupernehéz univerzális traktorokat is összeszerelnek.

A traktorok korszerű, környezetbarát Cummins-motorokkal, Caterpillar gyártmányú full powershift sebességváltókkal és Dana-tengelyekkel készülnek, hidraulikus rendszerüket a Bosch szállítja.

Egyelőre évi 2500–3000 nagyteljesítményű traktor gyártásával szá­molnak. Úgy tervezik, hogy a Kanadából importált Versatile traktorok mellett a rosztovi RSM márkajelzésű nagytraktorokat is bevezetik az európai piacra.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság/Profi 2020/3