Szurdok Renáta és Gáspár Attila tíz évvel ezelőtt csak saját kertet akart, és ezért vásároltak egy portát Vadnán. Gyümölcsfákat telepítettek, kertészkedtek. Majd annyira beleszerettek a vidéki létbe, hogy felújítottak egy régi parasztházat, ami napjaikban már az otthonukul szolgál. Sőt a termékeik védjegyének az ihletét is adta ez a falusiak körében csak „kacsabéla” portaként emlegetett ház.
youtube://v/1333T5eVOjo
Mi a titka a KicsiKacsaHáz termékei sikerének?
Vallják, hogy a lekvár valóban lekvár legyen, a szörp se a hozzáadott cukortól ragadjon. Évről-évre a saját gyümölcseikből saját maguknak készítettek lekvárt és szörpöt. Ám oly sok készült, amit nem tudtak elfogyasztani. S mivel a rokonoknak és barátoknak is nagyon ízlettek e finomságok, így belevágtak a kézműves termékek készítésébe.
A fiatal házaspár az ősi permakulturális termesztési módokhoz visszatérve kézzel kapál, gyomlál. Nem használnak vegyszert, és a zöld javakat pedig komposztálják. Kertjükből a kártevőket kacsák és a tyúkok szedik össze. A termékek elkészítésekor próbálják a főzés időtartalmát minél jobban lerövidíteni, annak érdekében, hogy több tápanyag és „jóság” maradjon az üvegbe zárt csodáikban. Vallják, így télen is élvezhetjük a vitaminokat, ízeket és színeket.