0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Segítség a szőlő-bor ágazatnak

Nagy István agrárminiszter Somogy megyei körútján ellátogatott a balatonboglári Légli Szőlőbirtok és Borászatba is. Légli Ottó, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke baráti beszélgetést folytatott az ágazat első emberével.

Nagy István az ágazat aktuális helyzetéről tájékozódva elmondta, a szőlő-bor is olyan terület, amely sajnálatos módon már most komolyabb válsághelyzettel kénytelen szembenézni. Szinte minden piaci szereplő értékesítése, szolgáltatása közvetlenül kapcsolódik a lényegében szünetelő turizmushoz és vendéglátáshoz, emiatt bevételeik radikálisan lecsökkentek vagy megszűntek. Emiatt döntött úgy a Kormány, hogy más gazdasági területekhez hasonlóan a bor- és szőlőtermelőknél is 2020. június végéig a munkáltatók mentesülnek a munkavállalóik munkabérei utáni közterhek megfizetése alól, továbbá a munkavállalóknak a járulékok közül csak a 4 százalékos természetbeni egészségbiztosítási járulékot kell megfizetniük, de annak mértékes nem haladhatja meg a 7710 forintot.

A szőlőben tett látogatás során is megbizonyosodtak arról, hogy az ültetvények gondozottak, a gazdatársadalom a koronavírustól függetlenül teszi a dolgát. Az időjárás kedvez a szőlőnek.

További híreket „koronavírus” témakörben, ide kattintva olvashat tematikus oldalunkon.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu