Back to top

Izgalmas magyar termékújdonságok a SPAR kínálatában

A tavaly elindult Hungaricool by SPAR termékinnovációs verseny nyertes termékeit március végétől találhatják meg a vásárlók a 34 INTERSPAR áruházban és az online shopban. A vállalat az egyedülálló programjával fontos segítséget nyújt a magyar agráriumnak és feldolgozóiparnak, ami a koronavírus világjárvány miatt még nagyobb jelentőséget kap.

A magyarországi kereskedelemben egyedülálló a SPAR termékinnovációkat támogató kezdeményezése, ami az Agrármarketing Centrum szakmai együttműködésével valósult meg.

A Hungaricool by SPAR tavalyi versenye során a szervezők a fenntarthatóságot is szem előtt tartó, kreatív élelmiszereket kerestek.

Az eredeti ízkombinációjú, újszerű és ötletes termékek a hazai forgalomban már megtalálhatók, ám széles körben még nem érhetők el, a legjobbnak ítélt fejlesztéseknek ezért nagy előrelépést jelent, hogy 2020. március végétől az összes INTERSPAR áruház kínálatába veszi azokat, és a SPAR online shopjában is megtalálhatók.

A segítség különösen nagy jelentőségű a mostani időszakban, amikor a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek kezelésének hatásfokát növeli minden olyan megoldás, ami a termelés és gazdálkodás javítását célozza.

Fotó: spar.hu
A SPAR fontos stratégiai célja, hogy az áruházaikban egyre nagyobb teret kapjanak a minőségi magyar élelmiszerek, a napi fogyasztási cikkek több mint 90%-át Magyarországon működő cégektől szerzi be a vállalat. A csaknem 300 vállalkozást megmozgató Hungaricool by SPAR innovációs verseny is ezt a koncepciót igazolja. Az áruházlánctól a 2019-ben legkiválóbbnak minősített nyolc termékinnováció minden támogatást megkap, hogy a piacra jusson, minél jobb hatékonysággal, minél szélesebb vevőközönséghez jusson el. A vállalat a jelenlegi helyzet kihívásai közepette ezzel is segíteni tudja a magyar élelmiszeripari kisvállalkozásokat.

A nyertes vállalkozásoknak nyújtott támogatás összetett: a forgalmazás mellett marketing és üzleti támogatást is kapnak a SPAR szakmai csapatától.

A szakmai zsűri által legígéretesebbnek tartott termékek a tavalyi Országos Mezőgazdasági Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron szállhattak versenybe. A legjobbak közülük az áruházlánci beszállítói tevékenységet elősegítő féléves mentorprogramon vettek részt, ami kiterjedt minden piacismereti területre, úgy mint marketing, piackutatás, beszerzés, vállalati/vállalkozási jog, minőségismeret és minőségirányítás, logisztika, pénzügy. A tréningen a logisztika, a diszpozíció, a beszerzés vagy a termékdesign-tervezés terén járatos mentorok is segítették a nyerteseket.

A kellőképpen figyelemfelkeltő árukihelyezésekről a SPAR

kifejezetten erre a célra tervezett egyedi termékhűtőkkel és állványokkal gondoskodik.

Fotó: spar.hu
A vállalat termékinnovációs programjában összesen 58 munkatárs működött közre a marketingtől kezdve a beszerzés és logisztika területén át a jogi és pénzügyi szegmensig.

A nyertes termékek közt találunk izgalmas ízkombinációjú, természetes alapanyagokból készült jégkrémeket az Anjuna Ice Pops Kft.-től, almás, bogyósgyümölcsös és csokoládés granolát a Mendula Bakery Kft.-től, a Vagamary Kft. glutén- és tejmentes, hozzáadott cukor nélküli poharas desszertjeit négyféle ízben, amelyek az ismert magyar édességeket idézik meg: somlói tál, málnás túrópohár, epres túrópohár, Rákóczi pohár. A Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezet pezsgős őszibaracklekvár, borsos-mentás eperszósz és csípős paprikakrém terméke került az áruházak polcaira.

Fotó: spar.hu
Fotó: spar.hu
Angolszász országokban fogyasztják az ecettel készült üdítőitalokat, most a Shrub Hungary Kft. jóvoltából a magyar fogyasztók is megismerkedhetnek velük. A Shrubbie enyhén szénsavas, tokaji borecettel készült üdítőital egyedi csomagolásban, négyféle ízben kapható: málna és csipkebogyó, meggy és menta, kender és gyömbér, valamint birs és levendula.

Igazi magyaros termékek is vannak a nyertesek közt, a csípős magyaros és vadas ízesítésű vaddisznópástétom, a vaddisznó-rillette és vargányagombás szarvaspástétom a Caro-Ferina Kft.-től, valamint a Prizma-Bautim Kft. kétféle kenhető zsírja: Ősök hagyatéka (lesütött hús zsírban elrakva) és Józsi Papa fűszeres zsírja kolbászmorzsákkal. Az otthoni főzést könnyíti meg a profi szakács ötletéből született kétféle Vegendás Alap. Az egyik világos ételekhez, a másik paprikás magyaros ételekhez való zöldséges sülthagymakrém.

Fotó: spar.hu


 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/spar.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Rovarok lehetnek a halak megmentői

Szakértők szerint az évszázad közepére nem lesz több hal a tengerekben. Hogy miért? Azt valószínűleg sokan tudják, hogy tányérunkra egyre többször kerül hal, az azonban kevésbé ismert, hogy az óceánokból származó fogás harmadát tápként, hallisztként használják fel.

Holnap tartják az idei Furmint Nagykóstolót

Csaknem nyolcvan kiállító több mint százötven féle, furmintból készült borát kóstolhatja a közönség az idei Furmint Nagykóstolón, amelyet a járványhelyzet miatt nem februárban, hanem csütörtökön tartanak meg Budapesten, a Hagyományok Házában.

Reagált a Bank of England a globális búza- és étolajhiányra

Súlyos ársokkot okozó globális búza- és étolajhiány alakult ki az ukrajnai háború miatt, és az ebből eredő inflációs nyomás nagy része kívül esik a Bank of England monetáris eszköztárának hatókörén - mondta hétfőn a brit jegybank kormányzója.

Kukoricából bankkártya

Az OTP Bank elsők között vezeti be új, növényi alapanyagú bankkártyáját a privát banki ügyfelei számára Magyarországon. Az új kártya gyártása lényegesen környezetbarátabb, mint a hagyományos műanyagból készült kártyáké, tartóssága viszont semmiben nem különbözik ezektől.

Dísznövény-kereskedelem: Ismerjük a vásárlókat?

Egyre több forrásból lehet beszerezni a különféle növényeket és kertészeti kiegészítőket, kellékeket, ezért a fogyasztók vásárlási gyakorisága sok helyen fokozatosan csökken, de legalábbis kiegyenlítetlen. Mind fontosabb tudni, hogy kik a rendszeres vásárlóink, milyen gyakran és egyáltalán mit vesznek, hiszen annak ismeretében tudunk a leginkább a kedvükben járni.

Pizza helyett pirog. A római iskolák ukrán menüt vezetnek be a menzákon

A római állami iskolákban ukrán ételeket is felszolgálnak. Ezzel részben a háború elől menekülő gyerekek beilleszkedését könnyítik meg, másrészt az olasz fiatalok megismerkedhetnek a számukra ismeretlen ukrán konyhával.

Három szénhidrát, amit senkinek sem szabadna mérték nélkül fogyasztani

A gyulladás számtalan súlyos egészségügyi problémát okozhat, különösen, ha krónikussá válik. Nem csak fájdalmat okoz, hanem hatással lehet az általános egészségre, szív- és cukorbetegséghez, valamint rákos megbetegedéshez is vezethet. Ezenkívül káros hatással lehet a fogyási céljainkra is, ugyanis a gyulladás az anyagcsere lelassulását okozhatja, mondja Lisa Richards, táplálkozási szakértő.

Több tonnányi búza vesztegel az indiai kikötőkben

Több mint 1,8 millió tonna búza ragadt be az indiai kikötőkben, miután a kormány megtiltotta a gabonafajta exportját. A döntésre emelkedett a búzajegyzés az Egyesült Államokban és Európában egyaránt.

Tovább nő a grill termékek piaca

A grillkolbászok piaca átlépte a 4,5 milliárd forintos forgalmat a tavaly márciustól ez év februárjáig tartó időszakban, ami 7 százalékos értékbeli növekedés az egy évvel korábbihoz képest - írta a Világgazdaság kedden a Nielsen adatai alapján.

Budapesten is pénztár nélküli üzlet nyílt

A Kende Gastro Zrt. bemutatta Magyarország első mesterséges intelligenciát alkalmazó, automatizált konténerüzletét; a cég az alkalmazott technológia kizárólagos európai forgalmazója, és a szomszédos országokban is tervezi a terjeszkedést - mondta Kende Gábor, a Zrt. alapítója, gazdasági igazgató az MTI-nek.