0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Így lesz tavasztól őszig gyönyörű a muskátli

A muskátli az egyik legnépszerűbb növény kertekbe és balkonládákba egyaránt. Ám hiába vásároljuk meg az Ausztriában meseszép virágzuhatagot adó növényfajtát, a kertünkben az sosem lesz még csak hasonlatos se az Alpok országában virító testvéreihez. A titok a muskátli fajtában, a virágföldben és a tápoldatban lakozik.

Kocs az a falu, amely híressé vált a meseszép muskátli előállításáról.

Vannak, akik még az ország távoli szegletéből is elutaznak ide, hogy garantáltan szép legyen a kertjükben a muskátli, vagy éppen az erkélyükön legyen irigylésre méltó virágözön.

E kis település virágkertészeinek titka, hogy megfelelően választják ki a cégeket, amelyektől a szaporító anyagot beszerzik. Saját receptjük van a virágföldre, gondosan nevelik fel a növényeket, és bejártatott műtrágyát használnak a virágzás elősegítésére – mondta Ányos Árpád a kocsi Ányos Kertészet tulajdonos-vezetője.

Persze azért van még néhány kulisszatitok. A virágföldbe a tőzeg mellett a perlit is fontos, a jó levegőellátás okán. Érdemes por alakú és nagyon jól oldódó virágtápot beszerezni, a kocsiak egy hazai fejlesztésűre esküsznek.  Illetve, hogy a futómuskátlit szinte fektetve kell a balkonládába tenni.

És persze az se érdemes elfeledni, hogy e szubtrópusi származású növény igényli a sok napfényt, a meleget, és a sok vizet. A további titkok a videónkból kiderülnek.

youtube://v/bMKSBqwFfzU

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu