0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Anyagilag is elismerik a jó és gyors munkát

A szentesi Árpád-Agrár Zrt. kertészetében a járványügyi helyzetben sem torpant meg a munka. Nem szembesültek munkaerő-hiánnyal. Ellenkezőleg, folyamatosan keresik a céget az állást keresők. Népszerűségük titka a bevezetett munkaerő-megtartó program.

A kertészetben 12 hónapon át munkát adnak az ott dolgozóknak, az elmúlt években pedig átalakították a dolgozói juttatásokat is, és ezzel megelőzték a munkaerő-gondokat. Bevezették a 13. havi fizetést, a jelenléti bónuszt, ezzel olyan munkaerő-megtartó programot indítottak el, amely a vírushelyzetben is megbízható dolgozói bázist adott a kertészetnek, tudtuk meg  Oltyán István palántanevelési ágazatvezetőtől.

A vállalatnál fölépített rendszer hosszú távú munkalehetőséget és biztonságot nyújt a dolgozóknak is. Ebből is adódik, hogy sokan jelentkeznek hozzájuk, de új munkavállalók felvételére jelen helyzetben nincs lehetőségük. A rendelkezésükre álló munkaerővel megoldják a feladatokat, mert a kultúráknál eltérőek a munkacsúcsok.

A téli időszakban, miután végeznek az ültetésekkel az üvegházakban, a felszabaduló munkaerőt átcsoportosítják a palántanevelőkbe, ahol éppen csúcsra jár a munka. Amikor pedig a palántanevelésben csökken a kézimunkaigény, újra a termesztőházakban szaporodnak meg a feladatok.  A munkaerő-megtartó program lényeges része az is, hogy bevezették a teljesítménybéres elszámolást.

Így aki gyors kezű és jó minőségű munkát végez, tekintélyes bért vihet haza a hónap végén, ha pedig teljesíti a kitűzött célokat, az év végén további juttatásban részesül.

Ezzel a rendszerrel szeretnének állandó bevételt és biztos megélhetést adni azoknak, akik kitartottak az Árpád mellett.

(Az Árpád-Agrár Zrt.  kertészetében korábban bevezetett fejlesztések előnyeiről, a higiéniai előírások szigorításáról, valamint a közösségi média szerepéről is beszél Oltyán István a Kertészet és Szőlészet 22. számában megjelenő cikkben.)

További híreket „koronavírus” témakörben, ide kattintva olvashat tematikus oldalunkon.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/Kertészet és Szőlészet