0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Kedvezett a járvány a brit epernek

A koronavírus-járvány sok vállalkozásnak keresztbe tett, nem úgy, mint a brit epertermelőknek és -értékesítőknek: sokuk jelentősen több epret adott el idén eddig, mint tavaly, de az Egyesült Királyság egészét nézve is szép számmal emelkedtek a számok.

Nem sokkal azután, hogy az Egyesült Királyságban életbe lépett a koronavírus-járvány terjedése érdekében elrendelt kijárási korlátozás, egy brit epertermesztő és forgalmazó cég, az AVA Berries új marketingkampányt indított. Ennek során az otthon eltöltött időszak értékes pillanatainak és élményeinek fontosságát, a szellemi frissesség és a kiváló fizikai kondíció megőrzésének szükségességét hangsúlyozták, persze mindezt az eperfogyasztás témája köré építve.

Jill Witheyman marketingmenedzser nyilatkozatában elmondta, a már korábban útjára indított reklámkampányukat félbeszakították, és igyekeztek minél hamarabb előállni egy teljesen újjal. „Tudtuk, hogy ez egy nehéz időszak lesz a termelőknek, ezért elindítottunk egy, az értékesítést támogató digitális marketingkampányt, illetve egy másik céggel együttműködve az eprek házhoz szállításába is kezdtünk” – magyarázta.

E kezdeményezések olyannyira sikeresek voltak, hogy a cég a tavalyi év ezen szakaszához képest idén 59 százalékkal több, 2 millió helyett csaknem 4,7 millió csomag epret tudott értékesíteni.

A jó eredmények azonban távolról sem ezt az egy céget jellemezték. A British Summer Fruits, vagyis a brit nyári gyümölcs szövetség nemrégiben közzétett adatai ugyanis azt mutatják, hogy az Egyesült Királyságban idén eddig összességében 15,8 százalékkal több epret értékesítettek, mint tavaly.

Forrás: farminguk.com